Išči

Bleda predstava Zmajev proti SC Derbyju

Sedemindvajseti januar je prinesel dvoboj slovenskih trenerjev. Nasproti sta si stala trenerja Cedevite Olimpije, Zoran Martić in trener SC Derbyja, Dejan Jakara. Tekma se je odvila v znamenju številke tri, saj smo imeli prvič v tej sezoni priložnost za tri zaporedne zmage (prej, so nam to vedno preprečevali porazi v Eurocupu), številka tri pa je zaznamovala tudi število tekem, v katerih bomo imeli v postavi še Karla Matkovića, ki se je že dogovoril za odhod v ligo NBA.

Prvo četrtino smo začeli v postavi Cobbs, Matković, Stewart, Blažič, Ščuka. Začetek je prinesel nekaj nepovezane igre, v kateri so bili učinkovitejši naši košarkarji. Zaradi tega je že po treh minutah igre, Dejan Jakara vzel prvo minuto odmora, pri rezultatu 4:10. Po te minuti odmora so domači zaigrali malo bolje, kljub te boljši igri, pa je Cedevita Olimpija po koncu prve četrtine ostala v vodstvu. Četrtina se je končala z rezultatom 22:25.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Tine Ruzic

Za začetek druge četrtine je trener Martić na igrišče poslal Dragića, Jonesa, Matkovića, Stewarta in Radičevića. Igra je še naprej potekala v podobnem ritmu kot v prvi četrtini. Cedevita Olimpija je ostajala v vodstvu, vendar ga ni uspela povišati, saj smo še vedno naredili preveč neizsiljenih napak. Manjšo rezultatsko serijo smo napravili šele na polovici druge četrtine, ko smo povišali vodstvo na devet točk, prav zaradi tega so domačini vzeli minuto odmora. Po minuti odmora, smo sicer prišli do dvomestne prednosti, ki pa smo jo počasi začeli zapravljati. Zaradi nekaj zaporednih napak, smo minuto in pol pred koncem, morali tudi mi vzeti minuto odmora pri rezultatu 38:43. Timeout je prekinil serijo napak, zato smo tudi na koncu prvega polčasa vodili in sicer za šest točk. Rezultat polčasa je bil 40:46.

Drugi polčas je začela enaka peterka kot prvega. Do polovice tretje četrtine je točke za Cedevito Olimpijo dosegal le Karlo Matković. Kljub temu smo imeli srečo, da so napake delali tudi domači košarkarji, to pa nam je omogočilo, da smo na televizijski timeout po petih minutah igre odšli s prednostjo treh točk, pri rezultatu 48:51. Po te minuti odmora smo nadaljevali z raztrgano igro, s tem pa smo štiri minute pred koncem četrtine omogočili igralcem Studentskega centra, da so prišli v vodstvo, ki ga niso občutili že od druge minute tekme. Vodstvo jim je uspelo zadržati do konca četrtine, ki se je končala z rezultatom 61:60.

Zadnjih, ključnih deset minut je začela peterka Radičević, Blažič, Matković, Dragić in Radović. Kljub tesnemu rezultatu smo še naprej gledali igro, v kateri ni bilo agresivne obrambe, napake in zgrešeni meti pa so se vrstili na obeh straneh. Vedeli smo, da bo zmagala ekipa, ki bo v zadnjih petih minutah prevzela pobudo. Na srečo, smo v njih vstopili s prednostjo štirih točk. Kakor smo navajeni že celo sezono (ali še dlje), je moštvo Cedevite Olimpije poskrbelo, da v končnico nismo vstopili mirno, ampak se je napetost še stopnjevala. V zadnje dve minuti sta moštvi vstopili skoraj poravnano, rezultat je bil 75:74, žal pa se je naš zaostanek povišal na pet točk, kar je prisililo Zorana Martića, da je minuto pred koncem tekme vzel minuto odmora. V zadnji minuti je nato sledila osebna napaka nad Blažičem, ko žoga še ni bila v igri, kar nam je prineslo eno točko zaradi prostega meta, sledil pa je še koš pod osebno napako Cobbsa, kar je prednost domačih znižala na samo točko. Več od tega žal nismo zmogli, to pa je tudi pomenilo nov poraz Cedevite Olimpije. Končni rezultat je bil 82:78.

Nič od tretje zaporedne zmage. Po tekmi je prevladoval občutek, da smo izgubili dobljeno tekmo, ki bi jo lahko kontrolirali, če ne bi delali nepotrebnih napak. Kdo in kako bi to naredili ne morem reči, vsekakor pa sem pričakoval, da bom soboto zaključil z zmago Cedevite Olimpije… Morda naslednjič.

Najboljši strelec Cedevite Olimpije je bil pričakovano Karlo Matković (15 točk, 11 skokov), sledil mu je Cobbs (13 točk, 5 asistenc). Naši mladi se tokrat niso izkazali. Nastopili vsi razen Todorovića. Največ minut je dobil Radović (16 minut, 3 točke), nato Ščuka (14 minut, 7 točk – vse v prvi četrtini, 5 skokov), Glas (9 minut, 3 točke) in Shashkov (2 minuti).

Nadaljuj z branjem

S težavo preko Borca

Tretji februar je zaznamovala nova tekma lige ABA, ki je bila tudi zadnja tekma Karla Matkovića v dresu Cedevite Olimpije. Zavedali smo se, da je...