Išči

Boljša predstava zmajev za zmago nad Venezio

Cedevita Olimpija je v trinajstem kolu evropskega pokala zabeležila izjemno pomembno zmago. V stožiški areni so navijači domačih košarkarjev končno bili priča eni boljših predstav v letošnji sezoni Eurocupa. Zmaji so proti Umana Reyer Venezzi slavili z 77:73.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Zmaji so srečanje odprli z agresivno obrambo in učinkovito predstavo v napadu. Po trojkah Jeremića in Yogija Ferrela je minuto pred koncem povedla z 26:18. V igro je ob istem času presenetljivo vstopil tudi Karlo Matković, ki je dolgo časa okreval po bolezni. Po polovici druge četrtine so Ljubljanjčani malce popustili in prepustili vodstvo Benečanom, ki so znali odgovoriti na hitre protinapade zeleno-belih ter jih povsem zaustavili. Tri minute do konca prvega polčasa je semafor kazal 32:40 v korist Venezie. Olimpija se je po minuti odmora uspela priključiti in prvi polčas zaključila s trojko Yogi Ferrella, ki je Zmaje približal na 40:44. Tretjo četrtino so Ljubljančani začeli malce medlo, a se zelo hitro pobrali. Ponovno so zaigrali bolj agresivno v obrambi in zaustavili lahke koše Benečanov, hkrati pa sta tako Jeremić kot Ferrell zadela nekaj pomembnih metov, prav Yogi pa je bil tisti, ki je Olimpiji prinesel vodstvo 55:53 malo več kot dve minuti pred koncem četrtine. V zadnjih deset minut obračuna so Zmaji vstopili nekoliko zadržano in neuigrano. Četa Walterja de Raffaela je ponovno stopila na plin in z agresivno obrambo povzročala preglavice ljubljanskemu napadu, a se domačini niso predali. Tekma je do samega zaključka bila izjemno izenačena. Tako Zmaji kot Benečani so imeli svoje priložnosti, a so Ljubljanjčani bili tisti, ki so bili v končnici učinkovitejši in s tem srečanje varno pripeljali do konca in z zmago ohranili minimalne možnosti za končnico Eurocupa.

Najboljši igralec Cedevite Olimpije na današnji tekmi je bil glavni organizator igre Yogi Ferrell, ki je v svojo statistiko poleg 20 točk vpisal še sedem asistenc in tri skoke.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...