Išči

Borbeni Zmaji do poraza v Ulmu

Danes je bil pred nami 16. krog Eurocupa v katerem smo se v Ratiopharm Areni pomerili z ekipo Ulma. V ljubljanski kolektiv je po odstavitvi Jurice Golemca z mesta glavnega trenerja zapihal svež veter kar se je takoj poznalo tudi na parketu.

PHOTO: ratiopharm Ulm

V samem začetku obračuna se je v igri Zmajev videlo več borbenosti in same želje po zmagi. Tekom obračuna so se ljubljanski košarkarji vztrajno zoperstavljali nemški zasedbi. Do večje prednost so košarkarji Ulma prišli proti koncu druge četrtine, ko so na polčas odšli z dvanajstimi točkami naskoka. V drugem polčasu so zmaji z požrtvovalno igro stopili prednost in se v sredini tretje četrtine ob zadeti trojki Yogija Ferrela ob rezultatu 55:53 približali na samo dve točki zaostanka. Zmaji so nato malce popustili in so tako ob koncu tretje četrtine zaostajali za enajst točk (72:61). Na žalost se četrta četrtina ni odvila po željah košarkarjev Cedevite Olimpija. Zmaji so tako ob rezultatu 97:85 zabeležili nov poraz v Eurocupu.

Najboljši posameznik Zmajev na današnji tekmi je bil Zoran Dragić, ki je vknjižil 24 točk, 3 skoke in tri podaje, obračun pa je zaključil z osebnim indeksom 21.

Pod taktirko Mira Alilovića je zaigralo 10 košarkarjev med drugimi tudi Lovro Gnjidić, ki je bil pred tem praktično celotno sezono priklenjen na klop. Lovro se ni vpisal med strelce je pa zato v enajstih minutah igre zabeležil tri asistence in en skok. Na parketu je dve minuti preživel tudi Jan Kosi. Naigral se je tudi Mirko Mulalić, ki je na parketu preživel kar dvajset minut.

V soboto ljubljanski kolektiv v Hali Tivoli ob 19:00 čaka obračun, dvaindvajsetega kroga regionalne lige ABA, proti Ciboni. Vabljeni si, da v čim večjem številu podpremo naše košarkarje.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...