Išči

Borbeni Zmaji zabeležili tesen poraz v Vilni

Devetega januarja smo z lepo popotnico pričakali tekmo Eurocupa proti Wolvesom. Varovanci Zorana Martića so bili z visoko zmago proti Triglavu in presenetljivo zmago nad Evroligaško Crveno zvezdo še neporaženi v letu 2024. Naša želja je bila predvsem, da prekinemo urok Eurocupa in dosežemo še tretjo zaporedno zmago. Ponovno smo izvedeli, da Shaskhov ni potoval z ekipo, se jim je pa pridružil Todorović, ki je proti Crveni zvezdi dobil prve minute v ABA ligi.

Gostovanje v Litvi smo začeli v postavi Matković, Blažič, Ščuka, Cobbs in Stewart. Pri Wolvesih je dobro začel Sulaimon,  pri Cedeviti Olimpiji pa Karlo Matković. Ekipi sta bili po treh minutah in pol igre poravnani na rezultatu 7:7, je pa ravno v tem času Karlo dobil drugo osebno napako, zaradi katere je moral oditi na klop. Njegovo odsotnost so točkovno nadomestili Cobbs, Stewart in Blažič, v obrambi pa je bilo preveč lukenj, zato smo četrtino zaključil z zaostankom štirih točk, z rezultatom 27:23.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Tine Ružič

Drugo četrtino je začela peterka Radović, Glas, Radičević, Jones in Dragić. V drugi četrtini smo ujeli ritem. Po minuti in pol igre je Gregor Glas zadel prvo trojko za Cedevito Olimpijo in znižal zaostanek samo na točko. Domači so zgrešili nekaj metov izpod koša, vendar so to kompenzirali z uspešnim skokom v napadu, mi pa smo jim lepo sledili s solidno igro v napadu in dvema trojkama Radičevića. Rezultat je bil poravnan do štirih minut in pol do konca polčasa, nato pa so Wolvesi naredili delni izid 9:0, kar je dve minuti pred koncem prisililo Zorana Martića, da je vzel minuto odmora. Takoj po minuti odmora smo videli atraktivno zabijanje Karla Matkovića in koš Cobbsa, s temi točkami pa smo zmanjšali zaostanek na štiri točke, zaradi česar je domači trener vzel še svojo minuto odmora. Zadnji koš polčasa je dal Luka Ščuka, s tem pa je postavil končni rezultat prvega polčasa 46:44.

V drugi polčas smo vstopili z isto postavo, ki je tekmo tudi začela. Prve minute smo igrali zelo zmedeno, zato so Wolvesi začeli višati svojo prednost. Prvo minuto odmora je Zoran Martić vzel že po zgolj dveh minutah igre, ko je domače moštvo vodilo za devet točk – 53:44. Po timeoutu so gostje prišli do dvanajstih točk prednosti, nato pa smo spet začeli zadevati, Wolvese pa smo tudi strelsko umirili. Predvsem je izstopal Karlo Matković z atraktivnimi zabijanji, kraljeval pa je tudi v naši raketi z blokadama.Na ta način smo zmanjšali prednost domačih do konča četrtine na le točko. Rezultat po treh četrtinah je bil 66:65.

V zadnjih deset minut smo vstopili z Glasom, Cobbsom, Jonesom, Radovićem in Dragićem. Že v prvem napadu smo prišli v vodstvo, ki ga nismo okusili že od sedme minute prvega polčasa. V nadaljevanju četrtine se nobeno izmed moštev ni bistveno oddaljilo. Po štirih minutah igre je Cedevite Olimpija vodila za dve točki z rezultatom 72:74. Ekipi sta bili skupaj, ko je približno pet minut pred koncem tekme prejel Karlo Matković svojo četrto osebno napako, kar je pomenilo dodatno težavo za Cedevito Olimpijo. Vseeno, pa to ni zmedlo Karla, ki je še naprej zadeval v napadu in odlično igral v obrambi. V zadnjo minuto smo vstopili poravnani z Wolvesi na 89.. Obetala se nam je tesna končnica, kjer smo videli koš Suleimona, napako Stewarta, Cobbsa in na koncu še Klobučarja, to pa nam je prineslo še en poraz v Eurocupu. Končni rezultat je bil tesen 91:89, ampak poraz je poraz.

Dobra igra Cedevite Olimpije, vendar poraz, predvsem zaradi zmešnjave v zadnji minuti tekme. Prvi mož Cedevite Olimpije je bil Karlo Matković (21 točk, 6 skokov, 4 blokade). Od naših mladih je največ priložnosti za igro dobil Rok Radović (23 minut, 7 točk, 4 skoki), nato Gregor Glas (19 minut, 9 točk) in kot tretji Luka Ščuka (16 minut, 2 točki), Todorović priložnosti za igro ni dobil. Morda pa se nam le nasmehne sreča in enkrat zmagamo v končnici, izgleda pa Eurocup za nas zaklet.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...