Išči

Brez večjih težav preko Igokee

Košarkarji Cedevite Olimpije so v dvajsetem kolu lige ABA ugnali Igokeo M:Tel z 83:73. Zmaji so v domači areni Stožice prikazali dokaj všečno predstavo in tako na pozitiven način vstopili v sklepno fazo sezone v jadranski ligi, kjer se bodo borili za najvišja mesta ter boljše izhodišče za polfinale.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Prva tekma po reprezentnačnem premoru se je začela dokaj nervozno in neorganizirano na obeh straneh. Ekipi sta si bili v začetnih minutah večinoma izenačeni, vselej pa so bili Zmaji tisti, ki so narekovali tempo igre. V nadaljevanju so se domači vendarle prebudili in ušli na prednost desetih točk. Po prvih desetih minutah je semafor kazal 25:15. Ljubljanjski kolektiv je v drugo četrtino vstopil precej bolj motivirano. S tremi zaporednimi trojkami Murića, Dragića in Jeremića so se na hitro odlepili od Igokee. Poleg dobre igre v napadu so prikazali tudi čvrsto igro v obrambi, s katero gostom niso dovolili, da bi se približali na manj kot osem točk zaostanka. Z 15 točkami se je v prvih dvajsetih minutah izkazal Josh Adams. Na konec prvega polčasa sta ekipi odšli z rezultatom 49:37. V drugem delu so varovanci Jurice Golemca nekajkrat popustili in dovolili Igokei, da se je približala na deset točk razlike, a je zbranost in odločnost bila tista, ki je Zmajem šla na roko. Do konca tekme  smo lahko spremljali solidno predstavo Ljubljanjčanov, ki ne bodo imeli veliko počitka, saj jih v sredo že čaka nova preizkušnja v Eurocupu, kjer se bodo ponovno na domačih tleh pomerili z Lietkabelisom.

Najboljši posameznik tekme je bil zagotovo Josh Adams, ki je že po prvih dveh četrtinah kazal izjemno pripravljenost. Po štiridesetih minutah je v svojo statistiko uspel vpisati 20 točk in asistenco.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...