Išči

Cedevita Olimpija do novega naslova pokalnih prvakov

Finale Pokala Spar se je začel z dvema hitrima košema Jana Špana vendar je s trojko kaj kmalu odgovoril Shashkov. Po zabijanju Radovanovića in novi hitri trojki Krkašev, je bil glavni trener Cedevite Olimpije, Zoran Martič, pri rezultatu 11:5 prisiljen v minuto odmora. Po povratku na parket je s hrbtno igro koš dosegel Omić. Novomeščani so nadaljevali s hitro košarko brez popuščanja. Prva četrtina se je tako zaključila z vodstvom novomeške Krka z rezultatom 28:22. Najbolj se je pri Krki razigral Jan Špan, ki je vknjižil 11 točk.
PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic
Drugo četrtino je s košem s črte 6.75 odprl Miha Cerkvenik. Igra se je do sredine druge četrtine malce umirila. Nekaj neuspešnih napadov košarkarjev Krke pa je nato Okorna v peti minuti druge četrtine prisililo v minuto odmora. Minuto zatem je do nove zadete trojke prišel razigrani Špan 40:34. Na glavni odmor Zmaji odhajajo s šestimi točkami zaostanka 51:45.
Drugi polčas je pri Zmajih začela peterka Radičević, Blažič, Glas, Jones, Omić. Prvi koš v drugi četetini je zopet dosegel razigrani Špan, ki je bil pri 21 točkah. Kljub zelo odličnemu odstotku zadetih metov za tri točke se je slednji košarkarjem Krke malce ustavil kar so s pridom počasi vendar vztrajno izkoriščali Ljubljančani, ki so v peti minuti tretje četetine , s košem Zorana Dragića prišli do izenačenja. Gašper Okorn je reagiral z minuto odmora. Obe ekipi sta po minuti odmora prikazali nervozno igro, temu pa je sledilo je izmenjavanje košev. Po polaganju je Ljubljančane v vodstvo popeljal Shawn Jones 62:61. Devet sekund pred koncem tretje četrtine je težko stepback trojko potopil nihče drug kot kapetan Blažic ob tem je med prerivanjem pod košem osebno napako nad Z.Dragićem storil Cousins kar je pomenilo še dva dodatna prosta meta za Ljubljančane, zadeta sta bila oba. Košarkarji Cedevite Olimpije so tako tretjo četrtino zaključili v vodstvu, 67:70.
Zadnjo četrtino je z zadeto trojko odprl Cerkvenik in rezultat poravnal na 70:70. Nadaljevanje četrtine je poskrbelo za konstantno izmenjavanje vodstva. Z zadeto trojko je tri minute in pol pred koncem igro presekal Gregor Glas (79:83). Derbi je, tako kot že mnogokrat do sedaj, poskrbel za dramatično končnico, ki pa so jo do zmage pripeljali Ljubljančani in se tako veselili novega naslova pokalnih prvakov!

Nadaljuj z branjem