Išči

Deseti poraz v Eurocupu

Pred deseto tekmo v Eurocupu smo se predvsem spraševali, če bomo končno doživeli prvo zmago ali bo to že deseti poraz v letošnji sezoni Eurocupa. Poleg tega pa smo si belili glave predvsem s tem, kako bo ekipa izgledala brez Klemna Prepeliča, ki je bil eden izmed ključnih členov v igri Cedevite Olimpije.

Tekmo je začela peterka, Cobbs, Sow, Blažič, Stewart in Matković. Ob glasnem navijanju gostujočih navijačev, sta obe moštvi pokazali malo nepovezane igre, saj sta zgrešili kar nekaj metov in naredili kar nekaj napak. Po polovici prve četrtine je Cedevita Olimpija vodila za tri točke z rezultatom 9:6. Do konca četrtine so imeli več od igre gostje, saj so minuto in štirideset sekund pred koncem četrtine vodili 11:16. Zaradi vodstva in delnega rezultata 7:0 je Pianigiani vzel minuto odmora. Timeout je prebudil košarkarje Cedevite Olimpije, saj so do konca četrtine znižali zaostanek na le eno točko – 17:18. Zanimivo je bilo gledati zadnjih 20 sekund četrtine, ko so bili na igrišču skupaj Ščuka, Glas in Radović.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Drugo četrtino so začeli Glas, Radović, Stewart, Matković in Blažič. Gostje so se že oddaljili na šest točk razlike, vendar sta nato Blažič in Glas poskrbela za znižanje rezultata na 26:28. Tri minute pred koncem polčasa je Pianigiani vzel novo minuto odmora. Rezultat je bil 30:36, rezultat bi lahko bil poravnan, saj je imel Rok Radović na voljo dva odprta meta za tri točke, ki jih žal ni zadel, to pa sta na drugi strani kaznovala Alexander in Munford pri gostih z vsak eno trojko. Po minuti odmora so gostje povišali prednost na deset točk, vendar smo do polčasa uspeli znižati zaostanek na le štiri točke. Izid ob polčasu je bil 41:45.

Najbolj razpoložena pri Cedeviti Olimpiji sta bila Blažič s petnajstimi in Stewart z desetimi točkami, pri gostih pa je bil najbolj razpoložen Munford z osmimi točkami.

Drugi polčas je začela enaka peterka, ki je začela tekmo. Gostje so bolje začeli in zvišali razliko na osem točk, vendar so domači s košem Sowa ter s trojko in košem Matkovića znižali zaostanek na le eno točko, kar je prisililo gostujočega trenerja, da je pri rezultatu 52:53 vzel minuto odmora. Po minuti odmora pa smo po zelo dolgem času s polaganjem Blažiča prišli v vodstvo. Ta nalet pa gostov ni zmedel, saj so začeli zadevati, na strani Cedevite Olimpije pa so se začele pojavljati napake. To je pripeljalo do Tega, da je tri minute pred koncem četrtine Pianigiani vzel minuto odmora pri zaostanku domačih z 54:60. Do konca četrtine se je žal zaostanek še višal. Končni rezultat tretje četrtine je bil 59:69.

V zadnjo četrtino smo vstopili s peterko Radović, Glas, Matković, Stewart in Cobbs. Začeli smo slabo, saj smo po dveh izgubljenih žogah zaostajali z rezultatom 59:72. Pianigiani je zato po zgolj minuti in dvajsetih sekundah igre moral vzeti minuto odmora. Po treh minutah igre, ko je izgledalo, da je Cedevita Olimpija končno ujela svoj ritem, smo bili priča neljubemu dogodku, ko je po trku z gostujočim igralcem poškodbo utrpel Justin Cobbs. Težave Cedevite Olimpije s poškodbami organizatorjev igre so se s tem še izdatno povečale. Po poškodbi se je prednost gostov povečala na petnajst točk. Kljub nekaj dobrim trenutkom Cedevite Olimpije so gostje žal zadržali prednost in vpisali svojo sedmo zmago, Cedevita Olimpija pa svoj deseti poraz in je tako nadaljevala črni niz porazov v evropskih tekmovanjih.

Najbolj razpoložena igralca Cedevite Olimpije sta bila Blažič z enaindvajsetimi in Matković z devetnajstimi točkami. Od naše mlade trojice, je bil najmanj razpoložen Rok Radović, ki za razliko od tekme proti Zadru ni blestel, dobil je tudi le osem minut priložnosti za igro. Ščuka je v desetih minutah dosegel šest točk, najbolj pa se je izkazal Gregor Glas, ki je v enaindvajsetih minutah dosegel enajst točk. Končni rezultat 80:95 za Hapoel in deseti poraz Cedevite Olimpija v Eurocupu.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...