Išči

Do suverene zmage proti Krki

V soboto 16. decembra so košarkarji Cedevite Olimpije v dvorani Tivoli gostili košarkarje Krke. Zavedali smo se, da k nam v goste prihaja premagljiv, a vendar neugoden nasprotnik. Cedevita Olimpija je nastopila v okrnjeni zasedbi, saj smo izvedeli, da bo do konca sezone zaradi strgane križne vezi odsoten Amadou Sow, prav tako pa je manjkal Alexander Shaskhov zaradi bolečin v hrbtu.

Cedevita Olimpija je začela v postavi Blažič, Matković, Stewart, Ščuka in Klobučar. Tekmo smo začeli veliko bolje kot košarkarji Krke. Hitro smo prišli do vodstva 9:2, zaradi česar je Gašper Okorn vzel prvo minuto odmora za gostujočo ekipo. Kljub boljši igri Krke po minuti odmora, smo do konca četrtine brez težav zadržali vodstvo. Prva četrtina se je končala z rezultatom 28:19.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

V drugo četrtino smo vstopili s peterko Radović, Matković, Cobbs, Glas in Stewart. Četrtino smo nadaljevali v istem ritmu, kot smo končali prvo, zato smo tudi uspešno povečevali prednost. Največ težav so imeli košarkarje Krke prav z Matkovićem in Stewartom, ki sta sedem minut pred koncem polčasa skupaj dosegla že triindvajset točk (12 Matković, 11 Stewart). Vodili smo že za štirinajst točk, nato pa so košarkarji Krke zaigrali malo bolje in znižali našo prednost na deset točk. To je prepričalo Simoneja Pianigianija, da je vzel svojo prvo minuto odmora v prvem polčasu.  Po minuti odmora so bolje nadaljevali košarkarji Krke, tako da so tri minute pred koncem polčasa znižali prednost Cedevite Olimpije na le štiri točke. Vseeno pa ta dobra igra ni prinesla preobrata, saj sta stvari na svoje mesto postavila Blažič in Stewart. V zadnji dve minuti smo vstopili s prednostjo desetih točk. Do konca polčasa se ni veliko spremenilo, rezultat polčasa je bil 48:38.

Drugi polčas je začela enaka peterka kot prvega. S strani Cedevite Olimpije smo videli predvsem atraktivni zabijanji Stewarta in Ščuke, Krka pa je kljub temu uspešno sledila Cedeviti Olimpiji tako, da je razlika ostajala enaka kot ob polčasu. Za Cedevito Olimpijo sta večinoma zadevala Blažič in Matković, pri Krki pa sta večino točk v tretji četrtini dala oba centra Planinić in Macura. Tretja četrtina se je končala z rezultatom 67:57.

Zadnjih deset minut je za Cedevito Olimpijo začela peterka Radovič, Matković, Radičević, Cobbs in Stewart. Osem minut pred koncem tekme nas je presenetil podatek, da je Karlo Matković dosegel rekord lige ABA z osmimi blokadami na eni sami tekmi. Ekipi se v začetku zadnje četrtine nista oddaljili ali približali. Priča smo bili izmenjevanju doseženih košev obeh ekip, vseeno pa smo videli kakovostnejšo igro Cedevite Olimpije, ki je s pomočjo Cobbsa in Matkovića prišla šest minut  do konca tekme do razlike štirinajstih točk. Prednost smo uspešno držali, zato smo tudi v zadnjih minutah tekme videli na parketu skupaj Radovića, Glasa in Ščuko. Tekmo smo pričakovano zmagali, razen rahlega prebliska Krke v drugi četrtini, zmaga ni bila nikoli vprašljiva. Rezultat tekme je bil 91:79.

Igralec tekme je bil nedvomno Karlo Matković (23 točk, 8 skokov in 9 blokad), sledila pa sta mu Blažič in Stewart. Vsi naši mladi igralci, so ponovno dobili priložnost za igro, največ Luka Ščuka (17 minut – 7 točk, 3 skoki), sledil mu je Rok Radovič (20 minut, 5 točk, 4 skoki), najmanj priložnosti za dokazovanje pa je dobil Gregor Glas (10 minut, 2 točki, 3 skoki).

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...