Išči

Hala Tivoli je zakon!

Dočakali smo šesti januar, ko je v Tivoli prišla ekipa Crvene zvezde. Zavedali smo se, da nas čaka težka tekma, upanje pa nam je dajalo dejstvo, da so košarkarji Crvene Zvezde med tednom igrali dve težki tekmi v Evroligi, prav tako pa smo upali, da bo šok terapija, ki so jo doživeli košarkarji Cedevite Olimpije z menjavo trenerja na naše igralce vplivala pozitivno.

Zoran Martić je začetek tekme zaupal peterki Blažič, Matković, Glas, Cobbs in Ščuka. Ob glasnem navijanju in lepo zapolnjenem Tivoliju smo spremljali izenačen začetek tekme. Zvezda je bila v prvih minutah korak pred Cedevito Olimpijo, vendar jim do prve minute odmora niso pobegnili na višjo razliko. Po štirih minutah igre je bil rezultat 5:10. Po minuti odmora je Cedevita Olimpija zaigrala bolje in tri minute pred koncem četrtine ujela Crveno zvezdo in tudi prišla v vodstvo z rezultatom 12:11. Kljub seriji 6:0 Crvene zvezde se igralci Olimpije niso ustrašili in so hitro nadoknadili zaostanek ter ponovno izenačili in celo povedli. Četrtina se je končala z rezultatom 23:21, presenečeni pa smo tudi bili, ker je Zoran Martić zadnjo minuto igre v igro poslal mladega Vukasina Todorovića.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

Drugo četrtino so začeli Ščuka, Jones, Klobučar, Dragić in Stewart. Cedevita Olimpija je povečala prednost na šest točk, zato je pri rezultatu 27:21 gostujoči trener že po minuti in pol igre vzel minuto odmora. Tudi po minuti odmora se igralcem Crvene zvezde met ni odprl, Cedevita Olimpija pa je predvsem po zaslugi borbene igre v obrambi ter dobre igre v napadu Stewarta povečevala prednost. Štiri minute in pol pred koncem polčasa Crvena zvezda še ni dala točk, Cedevita Olimpija pa je igrala zelo dobro. Pri odhodu na drugo minuto odmora je bila prednost Cedevite Olimpije petnajst točk rezultat pa 36:21. Ob tem moramo poudariti, da je tudi vrnitev Zorana Dragića prinesla veliko dobrega, predvsem z vidika energije in izkušenj, ki jih premore Zoran. Do polčasa je Crvena zvezda malo omilila prednost Cedevite Olimpije. Rezultat ob polčasu je bil 49:37.

Drugi polčas je začela peterka Blažič, Cobbs, Matković, Glas in Stewart. Takoj na začetku smo videli dve zabijanji Karla Matkovića in trojko Jake Blažiča. S tem smo povečali prednost na osemnajst točk, kar je prisililo gostujočega trenerja, da je pri rezultatu 56:38 vzel minuto odmora že po dveh minutah drugega polčasa. Sledile so tri boljše minute gostujoče ekipe, v katerih nam je največ preglavic povzročal Yago Dos Santos. Prednost se je znižala na trinajst točk, kar je prepričalo Zorana Martića, da je vzel svojo prvo minuto odmora v drugem polčasu. Po minuti odmora smo nekaj časa še držali prednost trinajstih točk, sledila je dobra igra Crvene zvezde, ki smo jo le občasno z nekaterimi prebliski prekinili. Zaradi tega se je prednost do konce četrtine znižala na vsega pet točk, rezultat je bil 70:65.

V zadnjo četrtino smo vstopili z Glasom, Matkovićem, Stewartom, Cobbsom in Blažičem. Spet smo začeli bolje in hitro povečali prednost na devet točk, zato smo že po minuti in pol videli prvo minuto odmora. Po timeoutu so gostje zaigrali bolje in se približali na le tri točke razlike, njihovo serijo pa je prekinil Matković z zabijanjem in še zadetim prostim metom ob osebni napaki Hange, to pa je tudi vzpodbudilo igralce Cedevite Olimpije, da so zaigrali bolje. V zadnjih pet minut smo vstopili s prednostjo šestih točk, ki pa smo jo z veliko mere energije in dobro igro ne samo zadržali temveč tudi povečali. V zadnji dve minuti smo vstopili z rezultatom 89:80, tekmo pa smo rutinirano pripeljali do konca in zasluženo zmagali. Rezultat tekme je bil 96:86.

Poln Tivoli, glasno navijanje, vrnitev Zorana Dragića, prve minute Todorovića so le del lepe zgodbe, ki se je odvila šestega januarja. Glede na prejšnje tekme me je presenetila komunikacija med igralci na igrišču, ki jo na tekmah, ki jih je vodil prejšnji trener Simone Pianigiani nisem opazil. Energija igralcev in vzdušje v dvorani sta me popeljala nazaj v mladost, ko smo doživeli največje uspehe še takratne Smelt in Union Olimpije.

Najboljši strelec pri Cedeviti Olimpiji je bil Karlo Matković (23 točk), sledil pa mu je povratnik Zoran Dragić (19 točk). Od mladih je Gregor Glas igral največ (17 minut, 10 točk), sledil mu je Luka Ščuka (10 minut, 1 točka), na naše presenečenje pa je prvič nastopil tudi Todorović (2 minuti). Sedaj pa novim zmagam naproti.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...