Išči

Izjemna zmaga nad vodilnim Bourgom

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Tine Ružič

Košarkarji Cedevite Olimpije so na tekmi devetega kola Eurocupa proti JL Bourgu v gosteh vknjižili zelo pomembno drugo zmago v letošnji sezoni omenjenega tekmovanja. Po napeti borbeni končnici je na koncu semafor kazal 90:91 v korist zmajev.

Četa Jurice Golemca tako ohranja realne možnosti za uvrstitev v drugi del evropskega pokala. Ljubljanjčani so svojo pot do zmage kovali z zelo učinkovito prvo četrtino, kjer so dosegli 27 točk. Zelo dobro predstavo je prikazal slovenski up v ljubljanskih vrstah Rok Radović, ki je na konci dosegel devet točk in pet skokov. Odgovor na vprašanje o zmagovalcu smo dobili v sami končnici, kjer sta si ekipi večkrat uspeli priti na razliko štirih točk. Najbližje so se Francozi približati v zadnjih izdihljajih tekme, kjer je prednost znašala zgolj točko,a borbeni zmaji so ostali mirnih živcev ter tekmo varno pripeljali do druge zmage v evropskem pokalu.

Najbolje se je izkazal Josh Adams, ki je poleg doseženih 26 točk dosegel še pet skokov in šest podaj.

Zmaji bodo svojo zadnjo tekmo v letu 2022 odigrali v Hali Tivoli v ligi ABA proti Mornarju 27. decembra. Vsi na basket.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...