Išči

Kljub skorajšnjemu preobratu so Zmaji parket vseeno zapustili poraženi

Tretji marec je bil dan, ko smo se po približno štirinajstdnevnem predahu ponovno zbrali ob gledanju tekme Cedevite Olimpije. Tokratni nasprotnik je bil Partizan, ki seveda velja za eno izmed najboljših ekip ABA lige. Upali smo, da je ta počitek našim košarkarjem dobro del, saj je imel reprezentančne obveznosti le Jaka Blažič, ostali pa so ta čas lahko izkoristili za počitek, trening in rehabilitacijo poškodb.

Prvo četrtino so začeli Cobbs, Omić, Stewart, Jones in Blažič. Naši košarkarji so bili dobro razpoloženi, predvsem pri metu za tri točke (zadeli smo vse tri mete, ki smo jih imeli), domači košarkarji pa so jim uspešno sledili z dvojkami. Po dveh minutah igre, smo vodili za točko z rezultatom 8:9. Naslednje minute so potekale v znamenju košarkarjev Partizana, ki so bili nezgrešljivi. Prav zaradi tega so povedli za sedem točk, kar je po štirih minutah in pol igre prisililo Zorana Martića, da je vzel svojo prvo minuto odmora na tekmi. Do konca četrtine se je razlika še povečala, predvsem na račun dobre igre Partizana. Četrtina se je končala z rezultatom 42:24.

PHOTO: ABA Liga j.t.d. / Dragana Stjepanović

Drugih deset minut smo začeli s peterko Cobbs, Glas, Jones, Dragić in Shashkov. Anemično smo začeli tudi drugo četrtino. Izgledalo je, da ni obstajal junak, ki bi spremenil potek tekme v korist Cedevite Olimpije. Edini, ki je v prvih minutah te četrtine pokazal malo zanimanja za igro je bil bivši partizanovec Gregor Glas. Zaradi slabe igre, so domači šest minut pred koncem tekme vodili že za več kot dvajset točk, nato pa so sledile boljše minute Cedevite Olimpije. Zaostanek so v dveh minutah znižali na “le” trinajst točk, zaradi česar je Željko Obradović vzel timeout. Največ je v teh trenutkih in tudi po minuti odmora pokazal Zoran Dragić, ki je bil skoraj edini, ki je zadeval za ekipo Cedevite Olimpije, s tem pa jih je tudi nekako držal v igri. Polčas smo zaključili z zaostankom trinajstih točk pri rezultatu 70:57.

Drugi polčas so začeli Glas, Dragić, Cobbs, Omić in Jones. Tretja četrtina se je nadaljevala v enakem ritmu, kot prvi polčas. Gledali smo predvsem igralce, ki so bili razpoloženi v napadu. Smo pa bili v prvem delu tretje četrtine boljši nasprotnik, tako da smo po dolgem času znižali zaostanek na enomestno številko. Po polovici tretje četrtine smo s trojko Shashkova znižali zaostanek na sedem točk pri rezultatu 79:72. Drugo polovico četrtine je zaznamovala odlična igra Shashkova, ki je dal kar nekaj pomembnih točk, uspešno skakal v napadu in solidno pokrival LeDaya. To je omogočilo Cedeviti Olimpiji, da je četrtino zaključila z zaostankom desetih točk. Končni rezultat tretje četrtine je bil 87:77.

Zadnjo četrtino so začeli Shashkov, Radičević, Blažič, Stewart in Radović. Zadnjih deset minut smo nadaljevali solidno, saj smo izkoriščali priložnosti, ki so nam jih ponudili košarkarji Partizana, prav tako pa smo začeli bolje igrati obrambo. Po treh minutah igre v zadnji četrtini, smo znižali zaostanek na samo pet točk. Moštvi sta se rezultatsko še naprej držali skupaj, tako da je razlika ostajala enomestna. Pet točk je bila prednost, ki so jo igralci Partizana imeli za zadnji dve minuti, obetala pa se nam je zanimiva končnica tekme. Naši igralci so se sicer odlično borili, na koncu pa jim je malo zmanjkalo, pripomogla pa je tudi fantomska osebna napaka Alena Omića nad Caboclom, ki je zaostanek Cedevite Olimpije zvišala na štiri točke, dvajset sekund pred koncem. Tekma se je končala z rezultatom 110:102.

Na koncu relativno tesna tekma, vendar s tako obrambo lahko samo po čudežu zmagamo proti tako kakovostni ekipi, kot je Partizan. Veselilo me je, da se je po dolgem času ponovno prebudil Dragić in prispeval nekaj pozitivnega ekipi Cedevite Olimpije, prav tako je najboljšo tekmo v sezoni odigral Shashkov. Skrbi pa me predvsem mala minutaža Glasa in še posebej Radovića, ki pod Martićem ne dobiva veliko priložnosti.

Najboljši strelec Cedevite Olimpije je bil Dragić (22 točk, 3 skoki), sledil mu je Stewart (18 točk). Od naših mladih je svoje minute najbolje izkoristil Shashkov (13 minut, 13 točk, 4 skoki), priložnost sta dobila tudi Glas (10 minut, 6 točk) in Radović (4 minute, 2 točki).

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...