Išči

Krka brez večjih težav odpravila Cedevito Olimpijo

Trideseti marec je bil dan za slovenski derbi v ligi ABA. Glede na slabe predstave Krke v ligi ABA, smo predvidevali, da bi lahko v Novem mestu ostali brez zmage le, če se zgodi čudež. Ni bil čudež, je pa bila dobra igra Krke in podpovprečna igra košarkarjev Cedevite Olimpije.

Začetek tekme je bil izenačen. Nakazoval je sicer na soliden odpor Krke, ki bi ga morala Cedevita Olimpije do konca tekme streti. Po prvi četrtini je bil rezultat 21:19. Nadaljevanje tekme, pa nam ni prineslo dobrega razpleta, saj smo po treh minutah druge četrtine močno padli v igri. S serijo 12:4 je Krka v dveh minutah prišla do dvomestne prednosti. Najvišja prednost Krke v prvem polčasu je znašala celo šestnajst točk, to prednost pa so zmaji do polčasa zmanjšali na 51:41.

Photo: Krka / Drago Perko / kosarka.si

V drugem polčasu smo upali na preobrat, ki se žal ni zgodil. Razlika je že v tretji četrini začela naraščati, to pa je tudi nakazovalo na sramoto Cedevite Olimpije v Novem mestu. Do konca tretje četrtine so domači ponovno povišali svojo prednost na šestnajst točk. Končni rezultat tretje četrtine je bil 70:54. V zadnji četrtini je Krka nadzirala potek tekme in tekmo tudi rutinirano pripeljala do konca. Končni izid je bil 92:78, zmaga Krke in sramota Cedevite Olimpije.

Najboljši strelec Cedevite Olimpije je bil Cobbs (16 točk, 4 asistence), sledil mu Blažič in Omić (oba 14). Od mladih so dobili priložnost vsi, razen Ščuke, ki še ni stoodstoten po poškodbi. Največ priložnosti je dobil Glas (18 minut, 11 točk), nato Shashkov (11 minut, 2 točki, 4 skoki), najmanj pa ponovno Radović (7 minut, 0 točk). Glede na minutažo, so nam očitno poraz priigrali nosilci igre.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...