Išči

Ljubljančani po dvanajstih krogih še vedno brez zmage v Eurocupu

Torkov večer je bil v znamenju dvoboja med Cedevito Olimpijo in Besiktasem. Predvsem smo si želeli videti borbeno predstavo zmajev, ki bi morda vodila do prve zmage v letošnji sezoni Eurocupa. Na tekmo smo prišli z dobro popotnico v obliki sobotne zmage proti Krki, kjer smo brez večjih težav nadzorovali vse, kar se je dogajalo na parketu.

Pianigiani je na začetku tekme zaupal Cobbsu, Matkoviću, Ščuki, Blažiču in Stewartu. Gostje so začeli bolje, zadevali so trojke in se sprehajali do našega obroča, zato je Pianigiani vzel prvo minuto odmora že po manj kot treh minutah igre pri rezultatu 5:13. Gostje so tudi po minuti odmora nadaljevali z dobro igro, glavna igralca pri njih sta bila Needham in Mathews. Besiktas je v prvi četrtini vodil že za deset točk, v zadnjih dveh minutah igre pa so igralci Cedevite Olimpije vseeno pokazali več energije v obrambi, s tem pa so znižali zaostanek na sedem točk. Četrtina se je končala z rezultatom 22:29.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Drugo četrtino smo začeli v postavi Jones, Matković, Radičević, Cobbs in Stewart. Drugo četrtino smo začeli veliko bolje kot prvo in uspeli prednost gostov znižati na le dve točki. Pet minut pred koncem polčasa pa smo prišli s trojko Glasa tudi do prvega vodstva na tekmi. Ravno, ko je izgledalo, da lahko Cedevita Olimpija prevzame nadzor nad igro in pride do malo višjega vodstva so se začele napake, ki so nam onemogočile, da bi prišli do kakšnega večjega delnega rezultata v naš prid. Polčas se je končal z minimalnim vodstvom gostov 42:43.

Drugi polčas je za Cedevito Olimpijo začela enaka peterka kot prvega. Začetek polčasa je bil v znamenju gostov, ki so hitro prišli do vodstva osmih točk. Po dobrem začetku gostov pa so nato na svoj račun tudi prišli igralci Cedevite Olimpije, ki so zaigrali bolje in s košema Matkovića ter zadetima prostima metoma Cobbsa prišli na dve točki zaostanka. Pri rezultatu 53:55 je sledil televizijski timeout. Po minuti odmora smo zadržali visoko raven energije in izenačili, nato pa je sledil hladen tuš, saj je z igrišča odšepal do tega trenutka zelo razpoloženi Cobbs. Ekipi sta dvoboj nadaljevali tesno skupaj, Cobbs pa očitno ni utrpel hujše poškodbe, saj se je že po nekaj minutah vrnil na parket. Tretja četrtina se je končala z rezultatom 61:67, predvsem zaradi nekaj napak igralcev Cedevite Olimpije v zadnjih dveh minutah igre.

V zadnjo četrtino smo vstopili s peterko Radović, Glas, Stewart, Matković in Cobbs. Na začetku zadnje četrtine je izgledalo, da so gostje prestavili v prestavo višje, igralci Cedevite Olimpije pa jim niso mogli slediti. Pri rezultatu 65:74 je Pianigiani vzel prvo minuto odmora. Šest minut pred koncem tekme smo zaostajali za deset točk. Izgledalo je, da bodo igralci Cedevite Olimpije podpisali predajo, vendar so za razliko od tega začeli igrati mnogo bolje in znižali rezultat na samo tri točke zaostanka. Sledila je napeta končnica, v kateri smo vedeli, da bo o zmagi odločala vsaka žoga. Žal se je ponovno izkazalo, da končnice v Eurocupu vedno pripadejo nasprotnikom Cedevite Olimpije. Zmaga Besiktasa z rezultatom XXXX je pomenila, da ima Cedevita Olimpija 0 zmag in 12 porazov v letošnjem Eurocupu.

Najboljši strelec Cedevite Olimpije je bil Karlo Matković (22 točk). Več kot trideset minut so bili ponovno na parketu Cobbs, Matković, Stewart in Blažič, kar nakazuje, da Pianigiani zaupa izkušenejši postavi. Od naših mladih je največ priložnosti za dokazovanje dobil Luka Ščuka (22 minut), sledil mu je Rok Radović (14 minut), Gregor Glas (13 minut) pa je kljub dobri igri dobil najmanj priložnosti za dokazovanje. Agonija v evropskih tekmovanjih se nadaljuje.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...