Išči

Misija je spodletela

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Košarkarji Cedevite Olimpije še naprej čakajo na svojo prvo zmago v letošnjem Eurocupu. V Benetkah je bila premočna ekipa Umana Reyer Venezie, ki je blede Zmaje ugnala z rezultatom 76:68.

Varovanci Jurice Golemca so ponovno prikazali predstavo, s katero enostavno ne morejo parirati najboljšim ekipam. Znova so prevladovale igre ena na ena Josha Adamsa in Yogija Ferrella ter ogromno neizdelanih akcij, ki zelenobele tako potiskajo še dlje od sijaja, ki jih je krasil v prejšnji sezoni. Od začetka do konca so Benečani narekovali ritem igre in kljub nenajboljši strelski predstavi deklasirali ljubljanjsko konkurenco.

Pri Zmajih je svoj sloves upravičil Yogi Ferrell, ki je poleg doseženih 27 točk dosegel še pet asistenc in štiri skoke. Pri Venezii se je najbolje izkazal Allerik Freeman, ki je prispeval 15 točk, asistenco in skok.

Zmaje sedaj čaka zadnji obračun pred reprezentančnim premorom, ki ga bodo odigrali v legendarni Hali Tivoli, kjer jih čaka eden glavnih konkurentov za top 4 FMP Meridian.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...