Išči

Nemočni proti najboljši ekipi skupine A

Deveta tekma Eurocupa je prinesla obračun med Cedevito Olimpijo in ekipo Paris Basketball. Blokadovci smo pričakovali težko tekmo, saj je Cedevita Olimpija brez zmage trenutno na zadnjem mestu v svoji skupini Eurocupa, Paris Basketball pa je ekipa, ki v tej skupini vodi z le enim porazom na osmih tekmah.

Tekmo je za Cedevito Olimpijo začela peterka Stewart, Radović, Blažič, Jones in Cobbs. Četrtina se je začela spodbudno za ekipo Cedevite Olimpije, vendar so gostje hitro pokazali svojo kvaliteto in povedli s 5:10. Da se igralci Paris Basketballa ne bi preveč oddaljili je trener Pianigiani po štirih minutah igre vzel prvo minuto odmora. Minuta odmora je pomagala, saj smo s tremi točkami Radovića in dvema točkama DJ Stewarta hitro izenačili. Razliko so naši igralci naredili predvsem z dobro igro v obrambi, kar je onemogočalo lahke koše gostujoče ekipe. Zaradi preobrata Cedevite Olimpije je bil gostujoči strateg tri minute pred koncem četrtine pri rezultatu 18:13 primoran vzeti minuto odmora. Pred koncem četrtine je na žalost z igrišča po trku z Justinom Cobbsom odšepal Luka Ščuka. Četrtina se je končala z vodstvom domačih 26:25.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Drugo četrtino sta obe moštvi začeli z izmenjavanjem košev, nobeno moštvo pa ni naredilo večje razlike. Največje težave so košarkarji Cedevite Olimpije imeli pri branjenju prostora pod košem, kjer sta se trudila po najboljših močeh Jones in Sow. Šest minut pred koncem četrtine so gostje z delnim izidom 5:0 povedli za pet točk, zato je Pianigiani vzel minuto odmora. Po minuti odmora smo umirili nalet gostov in jim uspešno sledili, tri minute pred koncem četrtine smo se jim približali na samo točko zaostanka. Dve minuti pred koncem četrtine pa je po tretji osebni napaki Jonesa, v igro prišel nov igralec Cedevite Olimpije, Rašid Mahalbašić. Pred koncem polčasa je Klemen Prepelić zaradi simuliranja dobil tehnično napako, ki je bila tudi njegova tretja osebna napaka. Polčas se je končal z rezultatom 44:48.

Vsi izmed trojice Glas, Ščuka in Radović so dobili priložnost v prvem polčasu. Od njih se je edini med strelce vpisal Rok Radović, verjetno pa bi Luka Ščuka dobil več priložnosti, če se ne bi poškodoval. Na srečo je vse izgledalo, da poškodba ni bila hujša, saj se je Luka ogreval z ekipo že pred začetkom drugega polčasa.

Drug polčas je pri Cedeviti Olimpiji začela ista peterka, ki je tudi začela tekmo. Gostje so drugi polčas začeli bolje, kljub trudu naših igralcev, se je prednost na sredini tretje četrtine zvišala na osem točk. Tudi po minuti odmora je bilo v igri čutiti malo napetosti. To se je odrazilo tudi v tem, da je po zgrešenem polaganju Justin Cobbs dobil tehnično napake zaradi protestiranja pri sodnikih. Tri minute pred koncem četrtine smo zaostajali že za deset točk, nato pa je Klemen Prepelič z zadetim prostim metom in trojko znižal zaostanek na šest točk. Polčas se je končal ravno s tako razliko, z rezultatom 61:67.

Zadnjo četrtino je bolje začel Paris, zato je tudi počasi začela naraščati razlika. Po dveh minutah igre je bila dvomestna pri desetih točkah. Predvsem se je ponovno pojavila luknja pod obročem, ki so jo gostje s pridom izkoriščali. Zaostanek Cedevite Olimpije se je vztrajno višal, v zadnjih pet minut tekme so gostje vstopili s prednostjo petnajstih točk. Tri minute pred koncem je bila tekma praktično že odločena, saj smo še vedno zaostajali za šestnajst točk. Zadnje minute so bile bolj priložnost za polnjenje statistike kot za spremembo izida tekme.

Deveti poraz. Pariz je bil premočan nasprotnik za oslabljeno Cedevito Olimpijo. Z vidika projekta smo lahko zadovoljni z minutažo Glasa (12 minut) in Radovića (11 minut) ter s prvimi točkami Mahalbašića v dresu Cedevite Olimpije.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...