Išči

Oslabljeni Zmaji poraženi na zadnji tekmi Eurocupa

Košarkarji Cedevite Olimpije zapuščajo evropski pokal sklonjenih glav. Na zadnji tekmi so pred domačimi navijači v zelo oslabljeni zasedbi (igralo je zgolj devet košarkarjev) klonili proti francoski ekipi JL Bourg s 75:88.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Varovanci Mira Alilovića so v tekmo vstopili manj nervozni, kot smo jih vajeni v letošnji sezoni. Kljub izenačenim prvim minutam so držali konstanto pri agresivni obrambi in oteževali met Francozom, pri katerih se je takoj na začetku razigral Palmer jr., ki je dosegel prvih osem točk. Igro so po petih minutah začeli stopnjevati tudi varovanci Frederica Fauthouxa, ki so dobili prvo četrtino z 17:20. Zmaji so v naslednjih minutah dvignili tempo. Najbolj zaslužen je bil predvsem Karlo Matković, ki je ob odsotnosti Alena Omića imel vlogo glavnega centra in prikazal bržkone svojo najboljšo predstavo v letošnji sezoni. Z zelo dobro igro v uvodnih minutah druge četrtine so Ljubljanjčani po zaostanku naredili delni niz 12:4 in povedli z 29:24. Vse do konca prvega polčasa je Olimpija pridobivala na prednosti, povsem pa sta se razigrala Rebec (do polčasa sedem točk) in omenjeni Matković, ki je po polovici tekme imel na računu velikih 22 točk.

Ekipi sta odšli na odmor z rezultatom 44:35. Tretja četrtina nam je ponudila izenačen obračun vse do 25.minute, ko so začeli prednjačiti napadi Bourga, ki so se uspeli povsem približati Ljubljanjčanom, na koncu četrtine pa celo povedli. Takrat so Zmaji popustili in odšli na zadnjih deset minut z rezultatom 57:64. Tudi v nadaljevanju se stanje zelenobelih ni konkretno spremenilo. Na strani Francozov se je poleg Palmerja razigral še Pelos, ki je zadel nekaj težkih metov izza črte in prinesel Bourgu prednost 15 točk, ki jih do konca Ljubljanjčani niso uspeli nadoknaditi.

Glavna pohvala gre zagotovo najbolj vročemu centru srečanja Karlu Matkoviću, ki je po štiridesetih minutah tekme imel v svoji izjemni statistiki 28 točk in devet skokov.

Košarkarji Cedevite Olimpije so zaključili z evropskim tekmovanjem in se bodo sedaj posvetili jadranski ligi ABA, kjer imajo še vedno dobre opcije za ugoden rezultat. Naslednja tekma jih čaka naslednji torek, ko bodo ponovno v stožiški areni igrali proti SC Derbyju.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...