Išči

Partizan ponižal razglašene zmaje na prvi polfinalni tekmi

Košarkarji Cedevite Olimpije so na prvi tekmi polfinala ABA lige zabeležili poraz. Partizan je na domačih tleh upravičil vlogo favorita in proti Zmajem slavil z 85:70.

Žalost
PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Dvoboj dveh velikih rivalov se je začel dokaj izenačeno. Tako Partizan kot Cedevita Olimpija sta v igro vstopila dokaj nervozno. Zmajem predvsem ni stekel met za tri, medtem ko so Beograjčani grešili ogromno odprtih metov. Igra je bila v prvih petih minutah precej izenačena, a je v naslednjih trenutkih beograjski kolektiv zaigral bolje in dobil prvo četrtino z 18:8. Nezbranost Ljubljančanov se je nadaljevala tudi v drugi četrtini, v kateri so si takoj na začetku nabrali kar nekaj nepotrebnih izgubljenih žog in osebnih napak. Še vedno jim je probleme povzročal zelo slab učinek v napadu, kar so Beograjčani zelo pridno izkoriščali. Na polovici so domači s trojko Nunnallyja in košem Madarja povedli z 18 točkami razlike. Ljubljanjčani so vidno razočarani odšli na odmor z zaostankom 42:26. V drugi polovici tekme so Zmaji dvignili svoj tempo. Prebudil se je tudi Yogi Ferrell, ki je v prvih dveh četrtinah osvojil zgolj tri točke. V 24. minuti je Ferrell s trojko znižal na 46:34. Dišalo je po boljših časih, a je napad še naprej pešal. Glavni dolžniki so bili predvsem Murić, Dragić in Jeremić, ki so vselej grešili pri metu za tri. Izgubljene priložnosti je Partizan izkoriščal preko Exuma in Nunnallyja, ki sta beograjčane držala na varni razliki 15 točk. Zmaji so imeli zelo dobro priložnost proti koncu tretje četrtine za znižanje zaostanka na deset točk, a je po zgrešenem prostem metu Matkovića sledila nešportna osebna napaka Rebca, po kateri so Beograjčani z zadetima prostima metoma in trojko znova prišli na visoko prednost. Moštvi Partizana in Olimpije sta v zadnjih deset minut vstopili z rezultatom 60:42. Zmaji so vselej poskušali nižati razliko, a je preslab napad (30% FG) preveč vplival na samo predstavo in so tako kljub 27 doseženim skokom v napadu tekmo izgubili.

Pri Cedeviti Olimpiji je najboljšo predstavo prikazal ameriški organizator igre Yogi Ferrell, ki je v štiridesetih minutah srečanja dosegel 13 točk. Poleg strelskega učinka je v svojo statistiko vpisal še pet asistenc.

Nadaljuj z branjem