Išči

Petnajsti poraz v Eurocupu

Sedemnajsti januar nam je prinesel petnajsto tekmo Eurocupa. To je bil dan, ko smo si lahko odgovorili na vprašanje ali 0-15 ali 1-14. Dan smo začeli z novico o možnem odhodu Karla Matkovića v ligo NBA, prav tako pa smo izvedeli, da DJ Stewart zaradi udarca v koleno, ki ga je utrpel na treningu ni bil predviden za nastop na tej tekmi.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Petnajsto tekmo Eurocupa smo začeli v postavi Blažič, Cobbs, Matković, Ščuka in Dragić. Gostje z Benetk so začeli tekmo veliko bolje in že po minuti in pol povedli za osem točk, zato je Zoran Martić svojo prvo minuto odmora vzel že po zgolj minuti in pol igre pri rezultatu 0:8. Tudi po minuti odmora se je dobra igra gostov nadaljevala. Prvi koš za Cedevito Olimpijo je dosegel Justin Cobbs, ko je po treh minutah in pol igre znižal izid na 3:12. Če iščemo kakšno pozitivno stvar, ki se je zgodila do konca četrtine, je le-ta morda le povratek Shaskhova po poškodbi. O čem drugem bi težko razpravljali saj so gostje povečevali prednost in prvo četrtino zaključili z vodstvom šestnajstih točk – rezultat je bil 15:31.

V drugih deset minut smo vstopili z Blažičem, Radovićem, Matkovićem, Cobbsom in Dragićem. V začetku druge četrtine smo gledali ponovitev prve, le da smo prvo minuto odmora vzeli že po manj kot minuti pri rezultatu 18:37. V nadaljevanju smo vseeno malo ujeli ritem, predvsem po zaslugi točk Karla Matkovića. Štiri minute pred koncem polčasa smo zaostanek znižali na enajst točk. Do konca polčasa smo bili bolj učinkoviti kot v prvih šestnajstih minutah, tako da smo znižali prednost na sedem točk. Polčas se je končal z rezultatom 49:56.

V drugi polčas smo vstopili s peterko Matković, Radičević, Cobbs, Radović in Blažič. V drugem polčasu smo nadaljevali preobrat, po dveh minutah igre smo pri rezultatu 56:57 zaostajali le za točko. Moštvi sta ostajali tesno skupaj. Kadarkoli so se gostje oddaljili smo se hitro zbrali in smo znižali zaostanek. Štiri minute in pol pred koncem je po minuti odmora na semaforju pisalo 67:68. Po minuti odmora pa smo prvič na tekmi povedli s košem Jake Blažiča. Tretjo četrtino smo končali tesno skupaj, rezultat je bil 74:77.

Zadnjo četrtino so začeli Shaskhov, Cobbs, Radičević, Ščuka in Dragić. Zadnjo četrtino so bolje začeli igralci Venezie. Prednost so po dveh minutah povišali na šest točk. Prednost Venezie je vztrajno naraščala, dvomestna je postala pet minut in pol pred koncem tekme, rezultat je bil 81:91. V podobnem ritmu se je tekma končala brez pretresov za goste, ki so na tekmi tudi slavili. Končni rezultat je bil 93:104.

Ponovno poraz. O trdi obrambi in dobrem skoku ne duha, ne sluha. Kljub temu, da smo korektno odigrali drugo in tretjo četrtino spet nismo uspeli igrati dobro celo tekmo. Ponovno sem dobil občutek, da je zmaga Cedevite Olimpije v Eurocupu nedosegljiva. Lahko bi rekli, da je košarka preposta igra, kjer je na igrišču deset igralcev, na koncu pa v Eurocupu zmagajo nasprotniki Cedevite Olimpije.

Najboljši strelci pri Cedeviti Olimpiji so bili Karlo Matković (23 točk, 5 skokov), Jaka Blažič (18 točk, 5 skokov) in Justin Cobbs (19 točk, 9 asistenc). Od naših mladih so priložnost za igro dobili vsi. Najbolje jo je izkoristil Luka Ščuka (17 minut, 9 točk), sledil mu je Rok Radović (12 minut, 2 točki, nekaj igre pa sta dobila tudi Gregor Glas (8 minut, 0 točk) in Aleksander Shaskhov (5 minut, 2 točki).

Nadaljuj z branjem

S težavo preko Borca

Tretji februar je zaznamovala nova tekma lige ABA, ki je bila tudi zadnja tekma Karla Matkovića v dresu Cedevite Olimpije. Zavedali smo se, da je...