Išči

Pomembna zmaga proti Mornarju

Triindvajseti marec je bil dan, ko je v Areno Stožice prišla ekipa Mornar iz Bara. Za razliko od Cedevite Olimpije, ki je v seriji treh porazov so gostje ravno na zadnji tekmi proti Igokei prekinili niz porazov, ki je trajal tri tekme. Zavedali smo se pomena te tekme, saj bi nas zmaga približala četrtemu mestu, vseeno pa smo vedeli, da so gostje iz Bara motivirani, saj se borijo pred izpadom v ligo ABA2. Na roko nam je šel tudi poraz Zadra na petkovi tekmi proti Borcu.

Tekmo so začeli Omić, Cobbs, Blažič, Stewart in Glas. Po začetnem otipavanju so pobudo prevzeli gosti, tako da so po treh minutah igre vodili za tri točke, pri rezultatu 8:11. V naslednjim minutah smo izenačili in prišli do manjšega vodstva, vendar so na igralci Mornarja dobro sledili, zato se razlika ni povečala na več kot tri točke.  V zadnje tri minute četrtine sta moštvi vstopili izenačeni z rezultatom 21:21. Kljub temu, da smo prišli do vodsta petih točk, so gostje ponovno uspeli izenačiti, jeziček na tehtnici v prvi četrtini pa je bil desetinko pred koncem Rok Radović, ki je postavil končni rezultat četrtine z dvema prostima metoma 30:28.

PHOTO: Cedevita Olimpija / Tine Ružič

Drugo četrtino so začeli Shashkov, Radičević, Radović, Stewart in Dragić. Tekma se je še naprej odvijala v podobnem ritmu, kar je pomenilo, da si nobena izmed ekip ni v začetnih minutah druge četrtine priigrala večje prednosti. Prva ekipa, ki je naredila serijo je bila ekipa Cedevite Olimpije. S serijo 8:0 so  pet minut pred koncem polčasa povedli z 40:33. Te prednosti žal nismo zadržali. Na polčas smo tako odšli le s točko prednosti. Rezultat polčasa je bil 47:46.

Drugi polčas so začeli Radović, Cobbs, Stewart, Omić in Blažič. Četrtino smo začeli bolje, vendar so nam igralci Mornarja uspešno sledili. Na sredini tretje četrtine je na semaforju pisalo 60:55. V nadaljevanju je Cedevita Olimpija začela igrati bolje, s pomočjo kapetana Jake Blažiča, smo dve minuti pred koncem tekme povedli za enajst točk. To prednost smo ne le zadržali, vendar tudi povišali na štirinajst točk. Četrtina se je končala z rezultatom 75:61.

Zadnjih deset minut je Zoran Martić zaupal Omiću, Shashkovu, Dragiću, Stewartu in Radičeviću. Nalet Cedevite Olimpije se ni ustavil, tako da je gostujoči trener moral že po dveh minutah in pol igre vzeti minuto odmora, pri rezultatu 81:64. Prednost smo uspešno zadrževali, se pa je manjšala. Štiri minute in pol pred koncem tekme smo vodili samo še za deset. Ta prednost je na srečo zadostovala, da smo tekmo pripeljali mirno do konca. Na koncu zaslužena zmaga, ki je bila rezultat boljše igre v drugem polčasu. Rezultat tekme je bil 105:89.

Najboljši strelec pri Cedeviti Olimpiji je bil Alen Omić (20 točk, 6 skokov), sledil mu je Jaka Blažič (18 točk, 8 skokov, 9 asistenc). Od naših mladih so dobili priložnost Shashkov (19 minut, 6 točk, 3 skoki), Radović (17 minut, 8 točk, 2 skoka) in Glas (9 minut, 5 točk).

 

 

 

Nadaljuj z branjem