Išči

Poraz na prvi tekmi Eurocupa proti Hapoelu

Košarkarji Cedevite Olimpije, so danes, v Tel Avivu proti Hapoelu, otvorili Eurocup sezono. Tekmo je otvorila peterka Cobbs, Blažič, Stewart, Sow in Matković. Obračun je strelsko otvoril Hapoelov Xavier Munford, ki je po proti napadu uspešno položil žogo skozi obroč. Po polovici odigrane prve četrtine so Ljubljančani zaostajali za 8 točk. Po uspešnem prodoru J’Covena Browna je bil strateg Cedevite Olimpije, Simone Pianigiani primoran vzeti minuto odmora, saj so po tem košu Ljubljančani padli na zaostanek 10 točk. Takoj po povratku na parket je za tri točke zadel Jaka Blažič v naslednjem napadu pa mu je sledil še Sean Armand. Dve minuti do konca prve četrtine so Zmaji zaostajali za 8 točk. Po uspešno zadetem floaterju Seana Armanda, so Zmaji zaključil prvo četrtino z zaostankom šestih točk ob rezultatu 28:21. Po koncu prve četrtine so košarkarji Cedevite Olimpije pridelali že sedem izgubljenih žog.

V začetku druge četrtine je na parket stopil tudi povratnik po poškodbi Nikola Radičević. V treh minutah igre so Ljubljančani nadaljevali z dokaj bledo predstavo, kar je po treh minutah odigrane druge četrtine Simoneja Pianigianija ponovno prisililo v minuto odmora, saj so domači pobegnili na 11 točk prednosti (32:21). Po uspešnem prodoru Stewarta pod osebno napako in zadetemu dodatnemu prostemu metu, so Zmaji 3:37 pred koncem  prvega polčasa zaostajali za 10 točk (40:30). Prvo ime Cedevite Olimpije v drugi četrtini je bil vsekakor Stewart, ki je s svojimi uspešnimi napadalnimi vložki preprečeval pobeg Hapoela. Ljubljančani so na glavni odmor odšli z zaostankom dvanajstih točk (48:36). Izgubljene žoge so tudi v drugi četrtini košarkarjem Cedevite Olimpije povzročale izredne težave, skupno so jih v prvem polčasu nabrali kar dvanajst. Izpostaviti pa je potrebno tudi slabo branjenje rakete saj so Izraelčani nabrali kar deset napadalnih skokov.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Tine Ruzic

Tretjo četrtino je z “banano” otvoril Karlo Matković, kar pa Ljubljančanom na žalost ni uspelo pretvoriti v točke. Minuto in pol v drugi četrtini so Ljubljančani zabredli v težave saj si je DJ Stewart priboril že četrto osebno napako in je bil primoran zapustiti parket, namesto njega je v igro prišel kapetan. Justin Cobbs je v šesti minuti druge četrtine dobro izkoristil mismatch in je z zadeto trojko po dolgem času zmanjšal zaostanek Zmajev na devet točk (54:45). Po novi izgubljeni žogi Ljubljančanov v peti minuti druge četrtine in uspešno zaključenem polaganju Braiana Angole je bil Simone Pianigiani ponovno prisiljen v minuto odmora (60:45). Tretjo četrtino so Zmaji zaključili s 16 točkami zaostanka (71:55).

V zadnjo četrtino so Zmaji ponovno vstopili zelo slabo. Po zgolj tridesetih sekundah igre je Hapoel zopet ukradel žogo, po pošastnem zabijanju Jaylena Hoarda pa je bil Simone Pianigiani zopet prisiljen v minuto odmora (78:55). Vse skupaj je malce zaustavil Gregor Glas, ki je z uspešnim polaganjem pod osebno napako in uspešnim prostim metom, Zmajem priboril tri točke. Zmaji so manjši nalet nadaljevali z ukradeno žogo in hitro izvedenim protinapadom v katerem je po lepi podaji Jake Blažiča uspešno zaključil Gregor Glas. Trener domače ekipe je bil zato prisiljen v minuto odmora (78:60). Zmaji se v zadnji četrtini niso več uspeli nevarneje približati Izraelcem. Semafor je na koncu tekme kazal 100:73.

Nadaljuj z branjem