Išči

Poraz proti Joventutu

Košarkarji Cedevite Olimpije so v dvanajstem kolu Eurocupa ponovno zabeležili poraz in si z njim bržkone dokončno zaprli vrata za končnico. V katalonski areni Palau Olimpic de Badalona je domači Joventut slavil z 96:91.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Tine Ružič

Zmaji so v srečanje stopili z veliko mere energije in motivacije, s katero so povedli z 3:12. Po minuti odmora so tudi domači prestavili v višjo predstavo in se hitro priključili gostom. Do prvega polčasa se moštvi nista oddaljili za več kot 5 točk razlike ter odšli na odmor z rezultatom 44:48. V tretji četrtini so Zmaji na začetku malce popustili in dovolili Joventutu, da se je z nekaj odprtimi meti za tri oddaljil za devet točk, a se Ljubljanjčani niso predali. Eden ključnih igralcev je bil Rok Radović, ki je s kar tremi zadetimi meti pod prekrškom in dodatnima dvema zadetima prostima metoma prispeval k Olimpijinem povratku, ki se je pred zadnjimi desetimi minutami približala na 70:65. V zadnji četrtini je Joventut povedel z 76:67, a so po minuti odmora Zmaji naredili izjemen niz, za katerega sta zaslužna tako Yogi Ferrell, ki je zadel tri izjemno pomembne mete za tri, kot tudi Josh Adams, ki se je lepo znašel pod košem, s katerima je Olimpija pet minut pred koncem ušla na pet točk razlike. Sledile so minute Kataloncev, ki so ne le povsem izničili prednost Ljubljanjčanov, temveč celo pa povedli z 92:85 in minuto pred koncem po zabijanju Tomića odločili srečanje.

Pri Ljubljanjčanih se je ponovno najbolj izkazal Yogi Ferrell, ki je na koncu dosegel 25 točk in sedem asistenc.

Ljubljanjčani se bodo sedaj pripravljali na nedeljski obračun v okviru lige ABA, ki ga bodo odigrali v Areni Stožice proti Budučnosti, katerega bo zaznamovala upokojitev dresa slovitega “Duleta Trice” Dušana Hauptmana. VSI V STOŽICE, ZA DULETA!

Nadaljuj z branjem