Išči

Poraz v 25. krogu ABA lige proti Mornarju

Košarkarji Cedevite Olimpije so na tekmi 25. kola vknjižili poraz. V gosteh so v Topolici izgubili z domačim Mornarjem z 78:75.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Zmaji so v tekmo vstopili brez glavnega akterja Yogija Ferrella, ki bo zaradi poškodbe odsoten dva tedna. Kljub motiviranemu začetku se je poznal manjko na poziciji 4, ki so jo domačini dobro izkoristili s skoki v napadu. Tudi v nadaljevanju je Mornar poveljeval na igrišču. Razigral se je Gregor Glas, ki je do konca četrtine dosegel 7 točk. Po prvih desetih minutah je semafor kazal 23:21. Sledila je druga četrtina, v kateri je pri Olimpiji znova močno šepal met za tri točke. Svetla točka je bil predvsem Josh Adams, ki je ob odsotnosti Yogija prevzel vlogo glavnega organizatorja igre in odgovornost zelo dobro izkoristil. Ekipi sta bili večinoma izenačeni, saj nobeno izmed moštev ni bilo pretiroma natančno, obramba pa je bila tista, ki je držala Ljubljanjčane pri vodstvu. Na odmor sta kluba odšla z rezultatom 44:45.

Drugi polčas nam je ponudil boljšo igro Cedevite Olimpije, ki se je na krilih Rebca in Omića uspela za odtenek oddaljiti od Mornarja, ki se ni predajal. Prav reprezentanta Gregor Glas in Petar Vujačić sta bila igralca, ki sta po najboljših močeh držala svojo ekipo blizu. V 27. minuti so Zmaji prvič povedli z dvomestno prednostjo(55:65) in na zadnjih deset minut odšli z rezultatom 61:70. V zadnji četrtini se je nad Olimpijo zopet spustil oblak nesreče, ki jih praktično zajame na vsakem obračunu proti na papirju slabši ekipi. Mornar je uvodne minute zelo dobro izkoristil in se v štirih minutah približal na vsega točko razlike (69:70), štiri minute pred koncem pa celo povedel z 73:72. Znova je sledila peklenska, a za Zmaje sedaj tradicionalna končnica. Pol minute do konca so Ljubljanjčani držali rezultat z 74:75. Mornar je imel napad za vodstvo. Iz avta je žogo podal Gregor Glas do Balše Živanovića, ki je zadel ključno trojko za 75:73. Olimpija je imela sicer na voljo 18 sekund, a jih ni izkoristila in tako izgubila svoj zadnji gostujoči obračun v rednem delu ABA lige.

Najboljšo predstavo je pri Zmajih brez konkurence prikazal Josh Adams, ki je po štiridesetih minutah imel v statistiki 24 točk, štiri skoke in dve asistenci.

Nadaljuj z branjem