Išči

Poraz za zaključek rednega dela regionalne lige

Košarkarji Cedevite Olimpije so redni del letošnje izvedbe lige ABA zaključili z visokim porazom. Ob številčni podpori domačih navijačev so na zaostali tekmi tretjega kola prikazali precej nemočno predstavo proti aktualnemu prvaku Crveni Zvezdi, ki je ljubljanjski kolektiv premagala z 70:84.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Uvod v tekmo je povsem pripadel Crveni Zvezdi, ki je v prvih desetih minutah povsem zjalovila napad Zmajev. Z agresivno obrambo in dobrim strelskim učinkom so zelo hitro prišli do prednosti 0:17, medtem, ko so domači košarkarji  prvi koš dosegli šele v sedmi minuti srečanja. Slednji so v  nadaljevanju malce dvignili raven agresivnosti, a se bližje od devetih točk zaostanka niso uspeli približati. Precej katastrofalna prva četrtina je pripadla gostujočim košarkarjem z rezultatom 10:19. Zmaji so v drugo četrtino znova vstopili s pomanjkanjem zagnanosti, a se vselej držali desetih točk razlike. Glavna težava se je pojavila ob zaustavljanju Ivanovića in Petruševa, ki sta sijajno odprla srečanje. Po polovici druge četrtine so sledile minute Zmajev, ki so po zadetih metih Dragića in Omića uspeli znižati rezultat na 26:29, a se je po minuti odmora Zvezda s trojkama Nedovića spet uspela oddaljiti. Na odmor sta moštvi odšli z rezultatom 30:43.

Ekipi sta odprli drugo polovico srečanja precej izenačeno. Z nekaj atraktivnimi potezami se je izkazal Karlo Matković. Precej slabše se je odrezal Josh Adams (trojke 0/4), od katerega se bi ob neigranju Ferrella pričakovalo precej več. Nerešljiva uganka za ljubljanjsko obrambo je bil Nikola Ivanović, ki je do konca tretje četrtine imel na svojem računu 25 točk. V zadnjih deset minut so Zmaji vstopili z zaostankom 52:66. Vse glasnejši so postali gostujoči navijači, ki so povsem utišali domače privržence in dali dodatna krila gostom, ki v zadnji četrtini zmajem niso dopustili presenečenja. Varovanci Mira Alilovića so še enkrat več ostali praznih rok.

IGRALEC TEKME PRI CEDEVITI OLIMPIJI

Pri Cedeviti Olimpiji se je statistično najbolje izkazal Amar Alibegović, ki je svojim 12 točkam dodal štiri skoke. Zmaji bodo zagotovo morali močno delati na agresivnejši obrambi, obenem pa tudi na učinkovitejši strelski predstavi, saj so na današnjem obračunu zadeli komaj šest trojk od 28 metov. Za končnico bodo morali biti precej bolj pripravljeni, če bodo želeli napraviti odmevnejši rezultat.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...