Išči

Poraz Zmajev na drugi tekmi finala državnega prvenstva

V Stožicah sta si danes nasproti ponovno stali ekipi Cedevite Olimpije in Helios Sunsov. Po zmagi Zmajev v Domžalah je danes sledila druga tekma na štožiškem parketu, tekmo pa so si lahko vsi gledalci ogledali brezplačno. Moramo izpostaviti, da je bil obisk danes zelo soliden!

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Tekma se je ponovno začela izenačeno in zelo hitro nam je postalo jasno, da tudi današnja tekma za ljubljanske košarkarje ne bo lahka. Četa Dejana Jakare je tekom prve četrtine pridno sledila tempu Olimpije in prva četrtina se je tako končala z 19:18 v korist Zmajev. Začetek druge četrtine je poskrbel za podobno igro kot v prvi vse do sredine druge četrtine, ko je Yogi Ferrell naredil nešportno osebno napako nad Tiborjem Mirtićem nato pa še tehnična napaka zaradi pregovarjanja s Tiborjem Mirtićem, ki je prav tako prejel tehnično napako. Yogi je zaradi prejete nešportne in tehnične napake moral predčasno končati obračun kar je šlo zelo na roko domžalskim Soncem, ki so obračun nadaljevali v enakem tempu. Polčas se je ponovno končal z vodstvom Zmajev ob rezultatu 42:38.

V tretji četrtini so se košarkarji Cedevite Olimpije odlepili tudi že za 9 točk vendar so Domžalčani zaostanek pridno topili in tako naprej dihali za ovratnik čete Mira Alilovića. Ponovno je letošnji finalni par poskrbel za dramatičen, izredno izenačen, potek tekme. Tekmo je 20 sekund pred koncem obračuna, z metom za tri točke, odločil Niko Bačvić in tako so Domžalčani finalno serijo državnega prvenstva izenačili na 1 proti 1. Serija se sedaj seli nazaj v Domžale, ko bo 8. junija ob 20:30 uri v ŠD Domžale odigrana tretja tekma finala.

Pri Zmajih je potrebno danes izpostaviti Marka Jeremića. Če smo ga še nedolgo nazaj kritizirali zaradi njegove neučinkovistovi pri metu za tri točke, je danes le te metal 7/9 (75%).

Še enkrat več je potrebno izpostaviti današnji soliden obisk Arene Stožice in upamo, da se v tem trendu tudi nadaljuje. Ta finalna serija pa dokazuje, da se tudi v domačem prvenstvu igrajo sila zanimive tekme.

Nadaljuj z branjem