Išči

Povzetek obračuna 1. kola Lige Nova KBM za prvaka

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Danes smo se v legendarni Hali Tivoli udarili z ekipo Nutrispoint Ilirije. Tekmo so veliko bolje začeli domači košarkarji, ki so se tekom celotnega prvega polčasa odlično zoperstavljali favoriziranim zmajem. Po prihodu z glavnega odmora pa se je situacija na igrišču spremenila. Zmaji so počasi začeli stopnjevati ritem igre in prevzeli pobudo na igriščo. Na koncu so se košarkarji Cedevita Olimpije veseli nove zmage z rezultatom 82:70. V zmajevem gnezdu so danes manjkali tudi trije reprezentanti – kapetan Jaka Blažič, Edo Murić in Zoran Dragić. Sta pa zato do večje minutaže prišla Dan Duščak in Luka Ščuka.

Danes bi za spremembo rad izpostavil tudi Roberta Jurkovića, ker o njem ni toliko govora kot o ostalih mladih zmajih. Dosegel 15 točk ter 4skoke, zadel pa je tudi 2 trojki (2-4). Robert se relativno zelo potihoma razvija v solidnega igralca na katerega moramo biti v prihodnosti tudi zelo pozorni.

Jurica Golemac:
»Čestitke fantom za zmago. Začeli smo zaspano in počasno, kar je bilo po tem tekmovalnem premoru pričakovano. V drugem polčasu smo dvignili našo raven igre v obrambi in začeli teči. Gremo dalje, Iliriji pa želim vse najboljše v nadaljevanju sezone.«

Svoje mnenje po tekmi nam na našem Forumu Blokada lahko zaupate tudi vi.

Če ob poslušanju in branju uživate in menite, da smo na pravi poti dvigovanja kvalitete vsebin slovenske košarke na še višjo raven, bo vaša pomoč več kot dobrodošla.

Donacije krijejo stroške domene, gostovanja, nadgradnjo opreme tudi nagradne igre, itd.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...