Išči

Povzetek obračuna 10. kroga ABA lige proti Zadru

V prvi tekmi po reprezentančnem premoru in dveh velikih porazih na gostovanju pri Budućnosti in Megi, v domači dvorani košarkarji Cedevite Olimpije gostijo zadnjeuvrščeno ekipo ABA lige Zadar.

Tekmo je za ljubljanske zmaje pričel povratnik v zeleni dres in nova moč pod košem Alen Omić. Košarkarji Zadra so tekmo pričeli uspešno z zadetim metom za tri točke. Na drugi strani je vrnil Edo Murić, ki je zadel za tri ob osebni napaki. Po nekaj več kot štirih minutah tekme pa je v igro vstopil tudi drugi novinec v ljubljanskem dresu Yogi Ferrell, ki se je po slabi minuti igre z zadeto trojko vpisal med strelce in povišal prednost Ljubljančanov ob rezultatu 15:11. Manj kot dve minuti do konca so po zadeti trojki Antonia Jordana gostujoči košarkarji prišli do prednosti petih točk in Jurica Golemac je moral poseči po prvi minuti odmora. Takoj po minuti odmora so Ljubljančani izgubili žogo, kateri je sledila še nešportna osebna napaka Zacha Augusta. Košarkarji Zadra so jo odlično izkoristili z doseženimi petimi točkami v enem napadu in prišli do dvomestne prednosti pri rezultatu 19:29. Mavra je v zadnjem napadu postavil končni izid prve četrtine, ki se je zaključila z rezultatom 20:32.

Povratek Omića v Stožice
PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Strelsko je drugo četrtino odprl Alen Hodžić, ki je po hitrem prenosu žoge Ljubljančanov ostal sam pri metu za tri točke in ga uspešno izkoristil. Po delnem izidu 7:0 za košarkarje Cedevite Olimpije so sledile napake v napadu, ki pa jih košarkarji iz Zadra niso uspeli pretvoriti v svoje uspešne napade. Nato pa smo videli nekaj uspešno zaključenih napadov na obeh straneh in na polovici druge četrtine je bil rezultat 32:40. Tri minute do konca prvega polčasa je po zgrešenem metu domačih sledil hiter protinapad z lahkim zaključkom in Jurica Golemac je moral ob zaostanku desetih točk ponovno vzeti minuto odmora, da umiri svoje košarkarje, ki so delali očitno  preveč napak tako v napadu kot v obrambi. Druga četrtina se je končala z osmimi točkami Zadra pri rezultatu 39:47. Najboljši strelec domačih v prvem polčasu je bil Melvin Ejim z 11 točkami. 

Košarkarji Cedevite Olimpije so v tretjo četrtino vstopili strelsko nerazpoloženi, saj so v prvih treh minutah drugega polčasa zgrešili kar pet metov za tri točke. Na drugi strani pa so košarkarji Zadra prišli do delnega izida 5:0, ki je domačega trenerja hitro prisilil do reakcije z minuto odmora. V nadaljevanju so zmaji prek Alena Hodžića le prišli do uspešno zadetega meta. Po odlični obrambi je Alen Omić dosegel štiri zaporedne točke izpod koša, ter s svojo energijo dvignil tudi publiko v Stožicah. Vladimir Anzulović je v poskusu zaustavitve ljubljanskega mini naleta posegel po minuti odmora. Dve minuti in pol do konca tretje četrtine je Alen Hodžić s trojko iz kota približal svojo ekipo na pet točk zaostanka. Po treh četrtinah je bil rezultat 55:62. 

Zadnjo četrtino so košarkarji Cedevite Olimpije pričeli uspešneje po zaslugi Yogi Ferrella, ki je v dobri minuti dosegel pet zaporednih točk in približal domače na zgolj dve točki zaostanka. Po odlični podaji Jacoba Pullena je Zach Auguste sedem minut do konca srečanja z zabijanjem izenačil rezultat pri 62:62. Ljubljančani so z agresivno obrambo v zadnji četrtini košarkarje Zadra zadržali brez doseženih točk kar štiri minute in pol. Nato pa so gostje dosegli pet zaporednih točk in ponovno malce ušli zmajem. Zach Auguste je dve minuti in pol do konca tekme z odličnim skokom in zabijanjem izenačil rezultat na 69. Na drugi strani so košarkarji Zadra ponovno povedli po zadeti trojki, za kar jim je z enako mero vrnil Yogi Ferrell. Melvin Ejim pa je nato še odlično blokiral met Marčinkovića in na noge ponovno dvignil navijače v Stožicah. Trinajst sekund do konca je šel Jacob Pullen v prodor po izenačenje, nad njim pa je bila napravljena osebna napaka. Prvi prosti met je zgrešil, pri drugem je bil Jacob uspešen. V zadnjih trinajstih sekundah koašarkarji Cedevite Olimpije niso uspeli narediti osebne napake, da bi prekinili napad Zadra, ki je držal žogo do konca tekme in tako zmagal z rezultatom 73:74.

Jurica Golemac:
»Čestitke Zadru za zasluženo zmago. Večino tekme so naši tekmeci vodili, mi pa smo bili brez prave energije. V prvem polčasu in na začetku tretje četrtine nismo našli petih razigranih igralcev. Nato smo z Alenom Omićem in Alenom Hodžićem dobili zagon, kar pa ni bilo dovolj. Na tekmi, na kateri zgrešiš 11 prostih metov, je težko računati na boljši rezultat.«

Alen Omić:
»Vsak poraz boli. Poskušali smo priti do zmage, da bi imeli v sredo mirno glavo, a takšno je življenje. Žal mi je, da smo izgubili ravno na moji prvi tekmi. Opravičujemo se tudi navijačem, ki so prišli v Stožice. V sredo bomo dali vse od sebe, da se bomo veselili nove zmage.«

instagramyoutube

Nadaljuj z branjem

S težavo preko Borca

Tretji februar je zaznamovala nova tekma lige ABA, ki je bila tudi zadnja tekma Karla Matkovića v dresu Cedevite Olimpije. Zavedali smo se, da je...