Išči

Povzetek obračuna 2. kroga ABA lige proti Borcu

Drugo kolo AdmiralBet lige ABA v Čačku so za Cedevito Olimpijo začeli Blažič, Ejim, Ščuka, Rupnik in Auguste. Prvi napad na tekmi je pripadel domačinom vendar le tega niso izkoristili, nato so se prvi na semafor vpisali ljubljanski zmaji s prostim metom Augusta. Prvih nekaj minut sta bili ekipi izenačeni do rezultata 9:9, ko je Cedevita Olimpija naredila nekaj razlike in ušla na devet točk prednosti, kar je prisililo nekdanjega košarkarja Cedevite Olimpije in zdajšnjega trenerja ekipe Borca iz Čačka Marka Marinovića v prvo minuto odmora na tekmi. Tudi v nadaljevanju pa domači košarkarji niso uspeli najti poti do koša in so prvo četrtino tako končali pri zgolj dvanajstih točkah. Veliko uspešnejši oziroma enkrat bolj uspešni so bili Ljubljančani, ki so četrtino zaključili s 24 točkami.

Drugo četrtino so bolje odprli igralci Borca s štirimi zaporednimi točkami, nato pa so ponovno pobudo prevzeli gostje iz Ljubljane. Zmaji so tako celotno četrtino nadzirali rezultat ter nasprotnike držali na desetih točkah razlike. Tri minute in pol do konca prvega polčasa so povedli že za petnajst točk, vendar so nato zaradi nekaj zgrešenih odprtih metov in napak v napadu spustili košarkarje Borca na osem točk razlike, kar je prisililo Jurico Golemca v minuto odmora. V zadnji minuti četrtine ni prišlo do velikih sprememb v rezultatu, tako so Ljubljančani dobili polčas s prednostjo desetih točk pri rezultatu 34:44.

PHOTO: KK Borac // Duško Radišić

Iz garderob so z več energije prišli domači košarkarji, ki so v prvih dveh minutah drugega polčasa prišli na štiri točke zaostanka, bližje pa jih ljubljanski košarkarji niso spustili. Pri rezultatu 42:46 so Ljubljančani ponovno vklopili svoje motorje in z nekaj odličnimi zaporednimi obrambami in izkoriščenimi protinapadi ponovno vzpostavili red na igrišču in povečali prednost na petnajst točk razlike. Kljub slabemu začetku tretje četrtine, so jo na koncu dobili z desetimi točkami prednosti (14:24). Za rezultat po končanih treh četrtinah je s trojko v zadnji sekundi poskrbel Jacob Pullen.

V zadnjo četrtino so košarkarji Cedevite Olimpije vstopili z dvajsetimi točkami prednosti, kar je bil morda tudi razlog za malenkost bolj zaspan začetek, ki so ga s petimi zaporednimi točkami odprli domači košarkarji. Vendar so ponovno gostujoči košarkarji hitro odgovorili s košem Ejima, nato pa smo gledali nekaj uspešnih napadov na obeh straneh. V minuti smo nato videli po eno minuto odmora na obeh straneh, ki sta ju izsilili po dva zaporedna napada na obeh straneh. Po minuti odmora, ki jo je vzel Jurica Golemac so njegovi košarkarji prišli do prednosti osemnajstih točk dve minuti do konca srečanja in si tako zagotovili nekoliko mirnejši zaključek tekme. Ob koncu je koncentracija Ljubljančanom nekoliko padla, kar se je poznalo tudi na rezultatu. Tekma se je končala z rezultatom 76:85.

Najboljši posameznik tekme je bil Jacob Pullen, ki je dosegel 23 točk, temu pa dodal tudi 6 skokov. Prav tako sta bila odlična Zach Auguste (14 točk, 12 skokov) in Melvin Ejim (18 točk, 7 skokov). Je pa morda črna pika ob vpogledu v statistiko število izgubljenih žog (17), kar si Ljubljančani proti kvalitetnejšim nasprotnikom, ki jih čakajo v prihodnjih krogih ne bodo smeli privoščiti, če želijo nadaljevati zmagovalni niz.

Jurica Golemac, po zmagi:
Čestitke fantom. Vseh 40 minut smo nadzirali tekmo in preprečili Borcu, da bi se vrnil v igro. Trikrat so sicer imeli priložnost, a se nismo ustavili in pokazali smo, kako močni smo. Kljub samozavesti moramo popraviti še veliko stvari. Vse najboljše v nadaljevanju pa tudi Borcu.

Jacob Pullen, igralec tekme:
Odigrali smo dobro tekmo, močni smo bili predvsem v obrambi. S to ekipo vedno bolj uživam, poleg tega pa je lepo biti spet na tekmah s takšnim vzdušjem in navijači.

instagramyoutube

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...