Išči

Povzetek obračuna 3. kola Eurocupa proti Frutti Extra Bursasporu

Ljubljančani so v Turčijo odšli z dobro popotnico saj so v soboto v gosteh premagali Igokeo. Po uvodnih zmagah v EuroCupu proti Gran Canarii v gosteh in Bourgu doma je zdaj na vrsto prišlo novo gostovanje proti ekipi Bursaspor v Turčiji, ki se na žalost ni končalo po željah Zmajev. Cedevita Olimpija je tako zabeležila prvi poraz v evropskem tekmovanju, saj so proti Turkom izgubili 93:84.

V začetku srečanja sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, nato so se košarkarji Cedevite Olimpije uspeli malce oddaljiti na pet točk prednosti pri rezultatu 21:26 po uspešno zaključenih napadih Rupnika in Pullena in tako so prvo četrtino zaključili v vodstvu.

Pullev v prodoru proti Bursasporu
PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Takoj v začetku druge četrtine so domači košarkarji prišli nazaj in z zadetim prostim metom Guvena povedli z rezultatom 27:26. Nato sta Jaka Blažič s trojko in Zach Auguste z zabijanjem ponovno pripeljala vodstvo petih točk. Ljubljančanom se je v napadu zaustavilo in sledil je delni izid 14:2 za košarkarje Bursaspora, ki sta ga s prostimi meti prekinila Luka Rupnik in Jaka Blažič, ter tako postavila rezultat polčasa – 47:44.

Keene je odlično odprl drugi polčas in z dvema zadetima trojkama povedel zmaje v vodstvo. To ni trajalo dolgo, saj so z dvema trojkama odgovorili pri Bursasporju. Pri sedmih točkah zaostanka je z zadeto trojko, svojo ekipo kapetan Jaka Blažič nekoliko približal nasprotnikom. Minuto in pol do konca tretje četrtine so domači prvič na tekmi povedli z dvomestno prednostjo. To prednost sta malenkost stopila Žiga Dimec in Jaka Blažič. Toda Hayes in Freeman sta poskrbela, da je prednost po koncu tretje četrtine znašala več kot deset točk (71:60).

Tudi v zadnjo četrtino so bolje vstopili košarkarji Bursasporja in z delnim izidom 5:0 prišli do najvišje prednosti na tekmi. Nato so se prebudili tudi Ljubljančani, vendar prepozno. Pet minut in pol do konca srečanja je Jacob Pullen s trojko poskrbel, da je bil zaostanek ponovno enomesten. Na žalost pa kaj več Ljubljančanom ni uspelo storiti. Domači so dobro nadzorovali rezultat in niso dopustili preobrata v zadnjih minutah. Dve minuti in pol je bila razlika še ulovljivih sedem točk, vendar se je ponovno storilo preveč napak in takoj se je ta povišala na deset minuto in pol do konca. Cedevita Olimpija je tako zabeležila prvi poraz v EuroCupu v letošnji sezoni z rezultatom 93:84. Najboljši strelec Cedevite Olimpije je bil Jaka Blažič z 20 točkami, sledila sta mu Keene in Pullen (16 točk).

Jurica Golemac, trener KK Cedevita Olimpija:
»Čestitke ekipi Frutti Extra Bursaspor za zasluženo zmago. Tri četrtine so igrali zelo agresivno, mi pa smo imeli težave z organizacijo v napadu. Dosegli so lahke točke, nam pa je zmanjkalo moči in energije, da bi se ubranili. Na koncu so zasluženo zmagali. Narediti moramo analizo in v nadaljevanju sezone boljše odgovoriti takšno agresivno igro.«

Jaka Blažič, kapetan:
»Za nami je zahtevno gostovanje, kar smo tudi pričakovali. Tekmo smo odprli z dobro osredotočenostjo v obrambi in napadu ter povedli. V nadaljevanju je Bursa začela igrati agresivno v obrambi, mi pa nismo znali odgovoriti na to. Vrnili so se v igro, do polčasa prišli v vodstvo in v tretji četrtini s takšno predstavo nadaljevali. To, da na gostujočem terenu na agresivno obrambo nismo imeli odgovora, se nam je zgodilo že tretjič v sezoni. Zagotovo moramo v prihodnjih dneh delati na tem. V sezoni bomo imeli še dovolj priložnosti, s te tekme pa moramo vzeti le dobro in iti naprej.«

instagramyoutube

Nadaljuj z branjem

S težavo preko Borca

Tretji februar je zaznamovala nova tekma lige ABA, ki je bila tudi zadnja tekma Karla Matkovića v dresu Cedevite Olimpije. Zavedali smo se, da je...