Išči

Povzetek obračuna 5. kroga ABA lige proti Budućnosti

Prve točke na tekmi je dosegel Jaka Blažič, ki je prvi napad odlično zaključil s polaganjem. Obe ekipi sta obrambno dobro začeli tekmo. Že v prvih minutah smo na obeh straneh videli borbo za vsako žogo in vsak skok. Radovanović je tako pobral kar dva napadalna skoka v dveh zaporednih napadih. Po odlični obrambi, ko je že kazalo, da se bo košarkarjem Budućnosti iztekel napad je Cobbs s trojko povedel goste v vodstvo 4:7. Toda takoj v naslednjem napadu je z enako mero vrnil Melvin Ejim, ki je ostal povsem sam na metu za tri točke. Štiri minute do konca pa je z zabijanjem po napadalnem skoku na noge dvignil Zach Auguste. Podgoričani so nato povedli za pet točk, kar je prineslo prvo minuto odmora na tekmi s strani Jurice Golemca. V nadaljevanju smo bili priča izmenjavanju košev na obeh straneh, tako da se je četrtina končala z rezultatom 20:22. 

Črnogorci so drugo četrtino pričeli s sedmimi zaporednimi točkami v prvi minuti, zato je moral ponovno takoj odreagirati domači trener z novo minuto odmora, saj je bila prednost gostov že devet točk. Takoj po minuti odmora je Jacob Pullen dosegel prve točke Ljubljančanov v drugi četrtini. V naslednjem napadu je Marko Radovanović dvignil energijo v dvorani z zabijanjem po lepem vtekanju pod koš kjer ga je našel Jacob Pullen. Takoj v nadaljevanju pa je sledila še nešportna osebna napaka nad Jako Blažičem, kar je izkoristil z zadetima prostima metoma, nato pa je še Marko Radovanović zadel ponovno po skoku v napadu in Ljubljančane približal na dve točki zaostanka pri rezultatu 29:31. Po uspešnem napadu Seeleyja je takoj na drugi strani udaril kapetan Blažič in pri zgolj še točki prednosti je moral po minuti odmora poseči Aleksandar Džikić. Štiri minute do konca je Jacob Pullen z dvema trojkama popeljal zmaje v vodstvo pri rezultatu 38:36. V zadnjem napadu je Justin Cobbs ob težkem metu prek Jackie Carmichaela postavil rezultat polčasa 42:46. Najboljši strelec in edini dvomesten pri Ljubljančanih v prvi polovici tekme je bil Jacob Pullen (13 točk in 4 skokov).

Navijaško vzdušje na tekmi proti Budućnosti
PHOTO: KK Cedevita Olimpija

V prvih treh minutah in pol tretje četrtine nismo bili deležni najbolj gledljive košarke. Ta tudi ni bila najbolj učinkovita na nobeni strani, saj smo videli zgolj po en koš na vsaki strani. Budućnost je nato dosegla štiri točke, ki so bile bolj posledica nezbranosti in napak v obrambi Cedevite Olimpije kot dobrih napadov. Jurica Golemac je bil primoran vzeti minuto odmora, saj so Ljubljančani v petih minutah tretje četrtine dosegli zgolj dve točki. Post je prekinil Jacob Pullen, ki je v prvem napadu po minuti odmora zaključil s polaganjem. Kar nekaj časa nato ponovno nismo videli koša. V zadnjih dveh minutah in pol pa se je to malce spremenilo in smo le dočakali nekaj uspešno izvedenih napadov. Vse skupaj pa je kronal Jacob Pullen s trojko ob izteku četrtine in zmaji so tako pred zadnjo četrtino zaostajali zgolj za dve točki (55:57). Tretja četrtina pa se je končala z izjemno nizkim rezultatom 13:11.

Za izenačenje v zadnji četrtini je poskrbel z zabijanjem Melvin Ejim in tako tekmo pripeljal na točko nič. Po uspešni obrambi zmajev pa je v protinapadu Alen Hodžić poskrbel za vodstvo in Aleksandra Džikića prisilil v minuto odmora po dveh minutah zadnje četrtine. Očitno so besede gostujočega trenerja zalegle in Budućnost je ponovno prešla v vodstvo treh točk po delnem izidu 0:6, na kar je odreagiral Jurica Golemac s svojo minuto odmora. V nadaljevanju so Ljubljančani odlično napadalno poleteli in dosegli kar tri trojke v treh napadih. Na žalost so istočasno dopuščali gostom iz Podgorice, da so dosegali koše in tako niso uspeli napadalnega momentuma izkoristiti za pobeg. Po veliki borbi v obrambi dve minuti pred koncem je žoga nesrečno prišla v roke gostov in Cobbsu ni bilo težko zaključiti izpod koša za vodstvo Budućnosti. Že v naslednjem napadu pa je Zach Auguste z atraktivnim zabijanjem na noge dvignil Stožice in Ljubljančanom pripeljal vodstvo. Minuto pred koncem je Dennis Jerome Seeley zadel trojko ob osebni napaki Jake Blažiča in izkoristil še dodatni prosti met. Žal je ob koncu tekme Ljubljančane nekoliko zapustila sreča in vknjižili so nov poraz z rezultatom 79:84. Tudi ob koncu srečanja je bil najboljši strelec Ljubljančanov Jacob Pullen, ki je tekmo zaključil pri 26 točkah 5 skokih in 5 asistencah. 

Predvsem je bilo danes lepo videti aktivne navijače, ki jih je bilo na današnji tekmi kar nekaj in so poskrbeli za lepo kuliso in podporo Zmajem. Danes ne gre očitati borbe domačim košarkarjem a na žalost se je tekma ponovno v zadnjih minutah prelomila v nasprotno stran in Zmaji so ponovno ostali praznih rok. Kot je bilo izpostavljeno že na prejšnji tekmi bodo Ljubljančani potrebovali več razpoloženih košarkarjev, če bodo želeli uspešneje zaključevati tekme predvsem pa se ne smemo zanašati zgolj na Pullena. Danes je solidno tekmo odigral tudi Jaka Blažič, a je bil njegov odstotek meta nekoliko nižji od željenega. Lepo je tudi videti, da so košarkarji Cedevite Olimpije imeli nekaj manj izgubljenih žog kot na prejšnjih tekmah in da so nekoliko bolje kontrolirali skok v napadu nasprotnikov.

Jurica Golemac, trener KK Cedevita Olimpija:
»Čestitke ekipi Budućnost VOLI za zmago. Mi nismo odigrali dovolj zbrano in pametno, v končnici smo delali neumnosti. V zadnjih petih minutah smo prejeli 20 točk, kar je neverjetno. Imeli pa smo tudi nekaj smole, ko smo v zadnji minuti zgrešili dva prosta meta in polaganje, oni pa so zadeli met za tri točke ob osebni napaki. Zmage si nismo zaslužili. Fantom sicer čestitam za energijo, ker so na igrišču garali. Zmago so hoteli tudi zaradi občinstva, ki je bilo neverjetno, a za zmago nad Budućnostjo rabiš veliko več kot le energijo.«

Jacob Pullen, Bog:
»Bila je težka tekma, saj Budućnost VOLI igra na visoki ravni. Imeli smo priložnosti, tudi vodstvo za zmago. Na koncu nismo igrali dobro, delali smo napake v napadu. Iz porazov na začetku sezone se lahko učimo, tako da bomo v nadaljevanju boljši.«

instagramyoutube

Nadaljuj z branjem

S težavo preko Borca

Tretji februar je zaznamovala nova tekma lige ABA, ki je bila tudi zadnja tekma Karla Matkovića v dresu Cedevite Olimpije. Zavedali smo se, da je...