Išči

Povzetek obračuna prvega kroga ABA lige proti Krki

Pred uvodno tekmo sezone v ligi Admiral Bet ABA, so se pri ljubljanskem klubu zahvalili nekdanjemu reprezentantu in košarkarju takrat še Union Olimpije Mihi Zupanu za njegov doprinos v košarkarskem svetu.

PHOTO: Tomaž Žibert

Tekmo je rezultatsko odprla novomeška Krka s trojko, v razmaku nekaj sekund napravili dve osebni napaki. Gostje so tekmo pričeli nekoliko bolj agresivno od Ljubljančanov. Bonus osebnih napak so izkoristili v slabih dveh minutah. Že po treh minutah srečanja pa je moral Jurica Golemac poseči po prvi minuti odmora ob rezultatu 5:12. Timeout je hitro obrodil sadove in domači so naredili delni izid 7:0 in tako izenačili. Dobro minuto do konca prve četrtine so ljubljanski košarkarji po dobri obrambi uspešno zaključili napad in prvič na tekmi povedli. Prva četrtina se je končala z rezultatom 18:15.

Cedevita Olimpija je drugo četrtino odprla z rezultatom 8:0 in tako prvič prišla do dvomestne prednosti z dvema zaporednima trojkama Keena. Dalibor Damjanovič je takoj odreagiral z minuto odmora, a v napadu še vedno ni steklo. Nato je Stipaničev dosegel koš ob osebni napaki Eda Muriča, po zgrešenem prostem metu so farmacevti dobili napadalni skok v katerem je Luka Lapornik s trojko prisilil trenerja zmajev v nov timeout. Šest minut in pol do konca prvega polčasa sta Keen in Auguste izpeljala lep proti napad, ki se je zaključil z alley oopom, nato pa so Ljubljančani še ukradli žogo in sledilo je novo zabijanje Augusta po podaji Keena, s katerim je Cedevita Olimpija ponovno ušla na več kot deset točk. Po nekoliko zaspanem začetku so se nato košarkarji Cedevite Olimpije prebudili in v drugo četrtino krenili veliko odločneje, ter jo dobili kar z rezultatom 26:12 in tako ob polčasu vodila 44:27. Najboljši strelec polčasa je bil Zach Auguste, ki je bil s trinajstimi točkami edini posameznik na tekmi z dvomestnim številom točk v prvem polčasu.

V začetku tretje četrtine smo bolj kot ne videli rezultatski mrtvi tek. Iz garderob ekipi nista prišli najbolj razigrani in strelsko učinkoviti, zato smo v prvih petih minutah videli zgolj po šest točk na obeh straneh. Cedevita Olimpija je nato presekala ritem dosegla devet zaporednih točk in tako prisilila goste v prvo minuto odmora drugega polčasa. V nadaljevanju četrtine se ni veliko spremenilo, domači so nadaljevali v svojem ritmu, košarkarji iz Novega mesta pa niso in niso našli poti do koša. Pri Cedeviti Olimpiji je energijo na igrišču dodatno dvignil še Žiga Dimec, ki v prvem polčasu ni stopil na igrišče, ter takoj dosegel pet točk. Marcus Keene je v zadnji sekundi postavil rezultat tretje četrtine, ki so jo domači dobili z 27:9. Ena od pozitivnih stvari ob pogledu v statistiko je tudi, da so košarkarji Cedevite Olimpije izgubili zgolj štiri žoge v dosedanjem poteku tekme.

Zmaji so takoj v prvi minuti zadnje četrtine naredili tri osebne napake. Pet minut do konca tekme je v igro vstopil še dvanajsti igralec na klopi Cedevite Olimpije Marko Radovanović in se je takoj vpisal med strelce. Nekaj manj kot štiri minute do konca je Luka Ščuka po podaji Luke Rupnika z zabijanjem na noge dvignil gledalce v Stožicah. Zadnja četrtina je bila glede na rezultat in energijo na igrišču odigrana zgolj kot formalnost. Končni izid tekme je bil 88:56 za Cedevito Olimpijo.

instagramyoutube