Išči

Prekletstvo Morače je po desetih letih prekinjeno

Košarkarji Cedevite Olimpije so se danes v sklopu ABA lige v Morači udarili z Budučnostjo. Naj spomnimo, kot smo omenili že v samem napovedniku tekme, da so Ljubljančani v Morači nazadnje zmagali “davnega” leta 2013.

Glavni strateg Cedevite Olimpije, Simone Pianigiani, je obračun začel s peterko Cobbs, Blažič, Prepelič, Stewart in Jones. Že v samem uvodu obračuna se je razigral, DJ Stewart, ki je imel štiri minute v obračun, z dvema zadetima trojkama in enim zadetim metom za dve točki, na svojem kontu že 8 točk. Prva četrtina je če potegnemo črto poskrbela za zelo izenačen obračun. Vseeno pa je Stewart z zelo dobrim strelskim večerom izstopal na parketu, minuto in pol pred koncem četrtine je bil še brez zgrešenega meta iz igre. Prva četrtina pa se je končala “poravnana” na 23:23.

Druga četrtina se je za Zmaje pričela malce počasno, prve točke pa je v 8:26 minuti s strojko dosegel Prepelič. Manko centimetrov (danes je poleg Matkovića manjkal tudi Shashkov) se je danes pri Ljubljančanih zelo poznalo vseeno pa celoten pristop pri igranju obrambe ni bil ravno pravi. Andrej Žakelj pa je slabšo obrambo Cobbsa, k temu je sicer malce botrovala tudi težava z osebnimi napakami, s pridom izkoriščal saj so ga košarkarji Budućnosti konstantno napadali. Polčas se je tako končal z rezultatom 48:41 v korist Budućnosti.  Najboljši strelec v prvem polčasu je bil DJ Stewart s 14 točkami (4/4 za tri!).

PHOTO: Buducnost VOLI / Filip Filipovic

Izenačen obračun se je nadaljeval tudi v drugem polčasu. Hiter koš Budučnosti, ki je prednost domačih povečal na devet točk so Zmaji s trojko Roka Radovića in Jake Blažiča hitro stopili na samo tri točke zaostanka. Izmenjavanje košev in izenačen boj obeh ekip ni poskrbel za nobeno presenečenje v tretji četrtini, ki se je končala z vodstvom domače ekipa za eno piko 63:62. Zmaji so praktično celotno zadnjo četrtino borbeno lovili zaostanek. Zelo dobra igra v obrambi v zadnjih dveh minutah obračuna ter ekipna igra pa je na koncu Zmajem priigrala trdo prisluženo zmago.

PREKLETSTVO MORAČE JE PREKINJENO!

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...