Išči

Prometey je Zmajem zadal še četrti poraz v Eurocupu

Danes so se Zmaji v Areni Stožice udarili z ukrajinsko ekipo Prometey. Zmaji so v obračun prišli s tremi porazi in so lovili svojo prvo zmago v evropskem pokalu.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

Košarkarje Cedevite Olimpije je zaradi bolezni Simoneja Pianigianija iz klopi danes vodil Andrea Turchetto. Zmaji so v obračun stopili močnejši za Klemna Prepeliča, ki je že na prvem obračunu v dresu ljubljanske ekipe pokazal kako pomemben člen bo. V prvi četrtini so Zmaji igrali izredno suvereno in jo tudi dobili s 26 proti 18. Sledil je napad košarkarjev Prometeya, ki so v drugi četrtini nadoknadili celoten zaostanek prve četrtine in se tako na glavni odmor odpravili z dvema točkama prednosti (45:47). V tretji četrtini so za Zmaje sledile, sedaj že kar tradicionalno, črne minute, ukrajinski košarkarji pa so nadaljevali z napadom in tretjo četrtino zaključili s sedmimi točkami prednosti (65:72). V četrti četrtini so košarkarji Prometeya držali prednost do konca obračuna in so tako Zmajem zadali že četrti poraz v letošnji izvedbi Eurocupa.

Zmaji so že v uvodu obračuna izgubili glavni motor napada, Justina Cobbsa, ki je parket zapustil v sedmi minuti in se v igro ni več vrnil. Samo upamo lahko, da z njim ni nič hujšega.

Nadaljuj z branjem

Nov poraz Zmajev v Eurocupu

Blokadovci smo v pričakovanju nove tekme Eurocup-a v Stožicah pozdravili ekipo Hamburga, ki je bila prav tako kot Cedevita Olimpija brez zmage v tem...