Išči

S pol moči preko Splita

Obračun so bolje odprli gostujoči košarkarji Splita. Po šestih zaporednih točkah Splita je do prvih točk za Zmaje prišel kapetan. Kljub temu so se košarkarji Splita še naprej upirali. Ljubljančani so na sredini prve četrtine, po atraktivnem zabijanju Karla Matkovića, prvič stopili v vodstvo (12:10). Košarkarji Splita so do konca prve četrtine vseeno držali tempo Zmajev in tako odšli na odmor s samo štirimi točkami zaostanka (27:23).

V drugo četrtino so košarkarji Cedevite Olimpije vstopili bolj suvereno in kaj hitro pobegnili na dvanajst točk prednosti (37:25). Tudi nadaljevanje druge četrtine ni prineslo nobenega presenečenja. Minuto pred koncem pa je Karlo Matković z zabijanjem poskrbel tudi za najvišjo prednost v prvem polčasu, ki je znašala kar štiriindvajset točk (53:29). Na glavni odmor so se Zmaji odpravili z rezultatom 55:32.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

Nadaljevanje obračuna ni postreglo s presenečanjem. Zmaji so le še stopnjevali tempo v tretji in četrti četrtini in si tako priborili prepričljivo zmago nad Splitom. Končni rezultat je bil 97:68 za zelenobele.

Nadaljuj z branjem

Nov poraz Zmajev v Eurocupu

Blokadovci smo v pričakovanju nove tekme Eurocup-a v Stožicah pozdravili ekipo Hamburga, ki je bila prav tako kot Cedevita Olimpija brez zmage v tem...