Išči

S težavo preko Borca

Tretji februar je zaznamovala nova tekma lige ABA, ki je bila tudi zadnja tekma Karla Matkovića v dresu Cedevite Olimpije. Zavedali smo se, da je Borac lahko neugoden nasprotnik, vendar smo obenem pričakovali zmago, ker bi bil poraz pravo razočaranje.

V Čačku so tekmo začeli Stewart, Cobbs, Blažič, Ščuka in še zadnjič Matković. Začetek je pripadel našim košarkarjem, saj smo domačega trenerja prisilili, da je vzel prvo minuto odmora že po dveh minutah in pol igre, ko smo vodili z 0:8. Borcu se je sicer igra malo odprla, vseeno pa so igralci Cedevite Olimpije zaradi dobre igre Karla Matkovića, ki je ponovno navdušil z zabijanji in zadeto trojko, ostali v vodstvu. Četrtina se je končala z rezultatom 16:21.

PHOTO: Borac Mozzart / Dusko Radisic

V drugih deset minut smo vstopili s peterko Cobbs, Glas, Radović, Jones in Dragić. V drugi četrtini smo ohranjali vodstvo, vseeno pa je igra izgledala zmedeno. Težave smo imeli v obrambi, kjer smo domačim puščali preveč prostora za odprte mete, prav tako pa smo imeli nekaj težav z realizacijo v napadu. Igralcem Borca se je to kmalu obrestovalo, saj so že do polovice druge četrtine izenačili. Lahko se zahvalimo domačim igralcem, da so zgrešili veliko odprtih metov. Če bi jih zadeli, bi se igralci Cedevite Olimpije že v prvem polčasu lahko znašli v težavah. Do svojega prvega vodstva na tekmi so gostje prišli dve minuti in pol pred koncem polčasa, ko je po zabijanju Birtsa, Zoran Martić vzel minuto odmora. Na srečo smo se po te minuti odmora zbrali predvsem v napadu, tako da smo polčas zaključili z vodstvom semih točk. Rezultat polčasa je bil 32:39.

Drugi polčas je začela enaka postavo kot prvega. Predvsem smo imeli željo, da bomo igrali lepše in bolj kontrolirano. Tega žal nismo dočakali, še naprej smo spremljali nepovezano igro na obeh straneh, dobro je bilo edino, da smo ostajali v vodstvu. Izgledalo je, kot da bomo povedli z dvomestno prednostjo, vendar smo zaradi neumnih napak in s serijo Borca 7:0, tretjo četrtino zaključili trideset sekund pred koncem četrtine vodili le za dve točki. Do konca četrtine smo uspeli zadeti še enkrat, tako da se je četrtina končala z rezultatom 48:52.

Zadnjih deset minut je Zoran Martić zaupal Radičeviću, Blažiču, Dragiću, Matkoviću in Ščuki. Ta peterka je uspela povišati prednost na osem točk, predvsem na račun slabe igre Borca v napadu. Tako kot že celo tekmo, pa so se težave pojavile, kadar je Borac začel igrati agresivneje v obrambi. To Jim je omogočilo, da so se pet minut in pol pred koncem tekme približali na le tri točke razlike. Na našo srečo je Tasić zgrešil trojko za izenačenje, prav tako pa so zgrešili dva polaganja, ki bi znižala naskok Cedevite Olimpije. Zaradi boljše igre Borca, je dve minuti in dvajset sekund pred koncem tekme vzel Zoran Martić minuto odmora, pri rezultatu 63:65. Po timeoutu sta nas malo pomirila Cobbs, ki je zadel met za dve točki in Matković, ki je z blokado in nato z atraktivnim zabijanjem povišal prednost na šest točk razlike. Odločilen koš za zmago je bila verjetno srečna trojka od table Blažiča, ki je povišala vodstvo na devet točk, kar je pomenilo neulovljivo prednost za Cedevito Olimpijo. Dosegli smo trinajsto zmago v letošnji sezoni lige ABA. Končni rezultat je bil 65:74.

“Podarjenemu konju se ne gleda v zobe”, je zgodba današnje tekme. Bolj kot o naši dobri igri, lahko pišem o podarjeni zmagi s strani Borca. Zmagali smo, prikazana igra pa je bila zelo slaba in nepovezana. Kljub temu, da naj bi po besedah določenih novinarjev Cedevita Olimpija prikazovala boljšo igro, danes o njej ni bilo ne duha, ne sluha.

Najboljši strelec in igralec Cedevite Olimpije je bil še zadnjič Karlo Matković (19 točk, 9 skokov, 3 blokade), sledil mu je Blažič (18 točk, 6 skokov). Pa poglejmo, kaj je ta tekma prinesla igralcem, ki jih razvijamo. Največ priložnosti za igro je dobil Ščuka (18 minut, 7 točk, 7 skokov), zelo malo pa sta ponovno igrala Glas (6 minut, 0 točk) in Radović (5 minut, 0 točk). Shashkov in Todorović nista dobila priložnosti za igro.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...