Išči

Sramotna predstava Zmajev proti Budućnosti

Košarkarji Cedevite Olimpije so v sedemnajstem kolu regionalne lige ABA zabeležili poraz.
V stožiški areni so bili po štiridesetih minutah s prepričljivo predstavo boljši košarkarji Budućnosti, ki so Zmaje nadigrali z 58:80.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Četa Jurice Golemca je v srečanje vstopilo precej zadržano in pustila Budućnosti, da se je hitro oddaljila na 4:11, a se je do konca prve četrtine uspela približati na 13:17. Ljubljanjčani so z nizom 6:0 na začetku druge četrtine uspeli dvigniti na noge publiko, a je energija hitro usahnila, gostje pa so z agresivno obrambo in natančnimi meti domačine povsem razorožili. Pešal je met za tri, kjer so zeleno-oranžni iz devetih poskusov zadeli le dve. Po koncu prvega dela je rezultat kazal 28:35.

Sledila je katastrofalna tretja četrtina, kjer ni le močno padel odstotek zadetih metov iz strani košarkarjev Cedevite Olimpije, temveč je padla tudi zbranost v obrambi, kjer so v naslednjih desetih minutah Podgoričanom dovolili doseči kar 31 točk. Budućnost je po tridesetih minutah tekme vodila z 50:66. Žal se tudi v zadnjih desetih minutah ni izteklo po željah domačih košarkarjev, ki enostavno niso našli prave volje in energije za boljši zaključek.

Nadaljuj z branjem