Išči

Suveren polet do zmage

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so na srečanju osmega kola lige ABA proti Zadru vknjižili svojo drugo zaporedno zmago. V Hali Tivoli so zmaji proti Dalmatincem prikazali eno najboljših predstav v letošnji sezoni in svoje nasprotnike nadigrali z 97:79.

Ljubljanjčani so na igrišču zagospodarili takoj na začetku. Čeprav se je Zadar nekajkrat uspel približati, so se domači košarkarji z izjemnim strelskim vložkom vedno uspeli nazaj oddaljiti. Po izjemni trojki Josha Adamsa so odšli na odmor z vodstvom 48:34. V drugem delu se je z večimi atraktivnimi vložki izkazal povratnik po poškodbi Karlo Matković, ki je na koncu s stoodstotnim metom dosegel 12 točk in tri skoke in s svojo igro več kot dokazal kako pomemben člen Cedevite Olimpije bo na prihodnjih tekmah. V zadnji četrtini so Ljubljanjčani svojo prednost stopnjevali in varno zadržali v svojih rokah ter Zadru prizadejali njihov najhujši poraz v tej sezoni.

Zmaji so prikazali najboljšo strelsko predstavo v sezoni. Predvsem je posebno treba pohvaliti dejstvo, da so se med strelce vpisali vsi košarkarji, ki so stopili na parket. Najbolj učinkovit je bil Yogi Ferrell, ki je dosegel 22 točk, poleg strelske predstave je dodal še pet asistenc.

Pred Olimpijo sta sedaj dve gostovanji. Prva bo nova priložnost v Eurocupu, kjer bodo prvo zmago Zmaji iskali proti Lietkabelisu, nato pa jih čaka novo neugodno srečanje s Cibono, ki je danes klonila proti Budućnosti z 97:76.

Nadaljuj z branjem

S težavo preko Borca

Tretji februar je zaznamovala nova tekma lige ABA, ki je bila tudi zadnja tekma Karla Matkovića v dresu Cedevite Olimpije. Zavedali smo se, da je...