Išči

Suverena zmaga proti Igokei

Pred tekmo, ki nas je čakala na zasneženo soboto dvajsetega januarja, smo se spraševali, če bomo tokrat ugnali našega tekmeca za TOP 4 v ABA ligi Igokeo. Nekaj vprašanj smo imeli tudi glede nastopa DJ Stewarta, ki je izpustil tekmo proti Venezii zaradi udarca v koleno in o govoricah o odhodu Karla Matkovića v ligo NBA, ki so se pojavile v medijih.

Zoran Martić je s postavo Cobbs, Stewart, Blažič, Matković in Ščuka želel uspešno začeti tekmo. V prvih minutah smo videli kar nekaj zgrešenih metov s strani Cedevite Olimpije, kar pa smo dobro nadoknadili z nekaj skokimi v napadu, gostje pa so delovali zmedeno, kar se je pokazalo tudi v treh izgubljenih žogah v zgodnji fazi igre. Do televizijskega timeouta, ki je bil na vrsti na sredini četrtine, smo vodili za pet točk pri rezultatu 14:9. Do konca četrtine nismo videli večjega preobrata, zadnjo sekundo smo s trojko Zorana Dragića povišali prednost na devet točk. Končni rezultat prve četrtine je bil 27:18.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

Drugo četrtino smo začeli s peterko Radičević, Radović, Dragić, Cobbs in Jones. Prve minute so bile v znamenju Zorana Dragića na strani Cedevite Olimpije, ki je zadel dve trojki, pri Igokei pa je bil pod košem razpoložen naš bivši igralec Carmichael, ki nam je dal štiri točke iz neposredne bližine. Prednost se je do polovice četrtine gibala med šestimi in enajstimi točkami. V zadnjih petih minutah polčasa pa smo gledali boljšo igro Cedevite Olimpije. Veliko energije je na igrišče prinesel predvsem Zoran Dragić, ki je z enajstimi točkami kmalu postal najboljši strelec tekme v tem trenutku. Polčas se je podobno kot prva četrtina končal s trojko v zadnji minuti. Tokrat je bil eksekutor Radičević, ki je povišal prednost na petnajst točk. Po prvem polčasu je bil rezultat 59:44.

V drugi polčas smo vstopili z Matkovićem, Blažičem, Stewartom, Ščuko in Cobbsom. Karlo Matković je drugi polčas začel z dvemi atraktivnimi zabijanji ter odlično blokado. Z enako mere energije so nadaljevali tudi njegovi soigralci, tako da je Cedevita Olimpija brez težav nadzorovala srečanje. Prednost se nikoli ni spustila pod deset točk. Po treh četrtinah smo imeli visoko prednost osemnajstih točk. Rezultat po tridesetih minutah igre je bil 80:62.

Zadnjih deset minut so začeli Stewart, Jones, Dragić, Radović in Radičević. V začetku četrtine pri vodstvu dvaindvajsetih točk, smo dočakali tudi minute edinega igralca, ki še ni stopil na parket na tekmi. Aleksander Shashkov je takoj po vstopu v igro tudi zadel in povišal na 86:62. V nadaljevanju, ko je bila tekma že odločena smo igrali s postavo, kjer se je štirim mladim igralcem (Radović, Ščuka, Glas in Shashkov) pridružil Radičević. Kljub mladi postavi, smo brez težav ostajali v visokem vodstvu. Tekmo smo brez težav pripeljali do konca in zasluženo zmagali. Rezultat je bil 106:74.

Končno smo tudi v letošnji sezoni doživeli tekmo, kjer smo bili lahko sproščeni, ker zmaga ni bila vprašljiva in se nam nasprotnik po našem vodstvu ni približal. Lepo je bilo videti, da je Martić ob vodstvu dvajsetih točk zaupal štirim mladim igralcem, ki jih razvijamo. Edina žalostna stvar je bila, da smo to odlično tekmo, ki je bila rezultatsko zelo pomembna odigrali pred le nekaj več kot tisoč gledalci. Moj apel bi bil, da pridete v Stožice in podprete Cedevito Olimpijo, za katero vsi navijamo  – verjetno že veliko let.

Najboljši strelec tekme je bil Gregor Glas (19 točk), sledila sta mu Karlo Matković (17 točk, 7 skokov) in Zoran Dragić (16 točk). Vsi naši mladi so dobili priložnost za igro. Največ minut je dobil Rok Radović (23 minut, 9 točk), sledila sta mu Luka Ščuka (19 minut, 9 točk) in Gregor Glas (16 minut, 19 točk), najmanj priložnosti pa je dobil Aleksader Shashkov (7 minut, 5 točk).

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...