Išči

Trdo prigarana zmaga Olimpije

Za malo boljšo statistiko v letošnji sezoni, je bila zmaga Cedevite Olimpije na dvoboju 6. kroga ABA lige nujna. Po Megi MIS, Splitu in SC Derbyju je Olimpija na današnji tekmi proti Borcu iz Čačka zabeležila 4. zmago v ligi ABA.

Olimpija je tekmo začela z dvema košema Matkovića in hitro osebno napako Jake klobučarja. Nekaj težav so imeli igralci Cedevite pri pokrivanju pod košem, tako da so gosti razmeroma zlahka prihajali do točk, nekaj odpora je nudil le Matković. V 6. minuti je Borac prišel do prvega občutnejšega vodstva, po dodatnem prostem metu po košu in osebni napaki je prednost narasla na 5 točk. Da Borac po novem košu ni preveč ušel je poskrbel Klemen Prepelič s podajo Radoviču čez celotno irgišče. Po novem zgrešenem metu za 3 točke Zmajev, tokrat je bil nenatančen Jaka Blažič, je Uskoković po ujeti žogi v napadu povišal prednost gostov na +9.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

Andrea Turchetti je bil prisiljen vzeti minuto odmora. Ta je igralcem Cedevite dobro dela, Shawn Jones je zadel tudi prosti met po košu in osebni napaki Todorovića. Po dobri obrambi in trojki Prepeliča je Olimpija prišla na tri točke zaostanka in tako prisilila trenerja gostov v minuto odmora. Po košu Seguja, je prva četrtrina pripadla gostom (20:25).

Cedevita je drugo četrtino začela z boljšo obrambo pod košem in tako goste prisilila v prvi met za 3 na tekmi. Na 25. točki je bil izid zopet poravnan, zadel je Stewart, ki je v naslednjem napadu ukradel še žogo, za vodstvo domačih. Uspel jim je delni izid 7:0. Jones je v 5. minuti druge četrtine poskrbel za tri točke prednosti Olimpije, ki je gostom do tistega trenutka dopustila le 8 točk. Do najvišje prednost so domači prišli po dobri obrambi in košu Dewayna Stewarta. Po zgrešenem metu za tri točke Alekse Uskokovića so imeli domači v zadnjem napadu v prvem delu možnost za novo najvišjo prednost, ki pa je niso uspeli ujeti, saj je Stewart zgrešil težak met z razdalje. Rezultat prvega polčasa 45:39 za domače, ki so drugo četrtino dobili za 11 točk.

Zmajem je v prvem polčasu manjkalo nekaj požrtvovalnosti in boljše angažiranosti v obrambi, kar so v začetku drugega polčasa uspeli popraviti in po dobri obrambi povišali vodstvo na 8. Nato so zopet popustili ter dopustili gostom, da prepolovijo zaostanek. Po dobri obrambi Birsta je bil začasni glavni trener Turchetto prisiljen vzeti minuto odmora, po kateri je Prepelič z novo trojko znova prinesel občutnejšo prednost domačih (56:49). Ko je že kazalo na boljše nadaljevanje tekme domačih je sledila manjša strelska suša in trdoživi Borac se je spet približal le na 4 točke. Gregor Glas je nato zadel svoj prvi met za tri točke iz 4. poizkusa in tako je prednost spet znašala 7 točk. Prednost, ki jo je Zmajem uspelo do konca prvega polčasa po košu Klobučarja povišati na +9.

S košem je zadnjo četrtino odprl Stewart, za prvo dvomestno vodstvo Olimpije. A že po treh minutah in strelskem mrku, je bil trener Cedevite Olimpije zopet prisiljen vzeti minuto odmora, saj so se trdoživi gosti iz Čačka približali na vsega pet točk. Ta ni prinesla željenega učinka, po košu Franklina je Borac zaostajal le za koš. Nato so domači vendarle zopet prišli do občutne prednosti, na +8 je povišal slovenski reprezentant Prepelič. Nekaj zaslug gre tudi slabemu metu Borca z razdalje. Minuto in pol pred koncem srečanja je domačim novo dvomestno prednost s svojo 9. točko zagotovil Jones. Za razburljivo končnico sta poskrbela Franklin in Segu, do konca pa je ostala še slaba minuta. Po zgrešenih obeh prostih metih Prepeliča je gostom iz Čačka ostalo še sedem sekund da izničijo štiri točke zaostanka in izsilijo podaljšek, a je Segu zgrešil tudi svoj tretji met za tri točke, skupno pa že 12. Borca, ki na današnji tekmi izza črta 6,75 sploh ni zadel. Cedevita Olimpija je tako prišla do težko prigarane zmage, svoje 4. v letošnji sezoni lige ABA. Za domače sta 18 točk dosegla Matković in Stewart, Prepelič jih je dodal 14 od tega 12 z metom za tri točke. Pri gostih iz Čačka jih je 17 dosegel Franklin, 16 jih je dodal Segu, točko manj pa Birts.

Zagotovo je današnja zmaga dobra popotnica pred potjo v Benetke, kjer Zmaje v torek čaka pomemben obračun BKT EuroCupa z Umano Reyer.

Nadaljuj z branjem

Nov poraz Zmajev v Eurocupu

Blokadovci smo v pričakovanju nove tekme Eurocup-a v Stožicah pozdravili ekipo Hamburga, ki je bila prav tako kot Cedevita Olimpija brez zmage v tem...