Išči

Več kot zaslužena prva zmaga v Eurocupu

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije se končno veselijo prve zmage v Eurocupu. Na Miklavžev dan so v domači areni Stožice z izjemno strelsko predstavo premagali nemški ratiopharm Ulm z 108:78.

Zmaji so pot do zmage tlakovali že v prvem polčasu, ki so ga dobili z 48:39. Glavni vlogi sta prevzela Amar Alibegović in Karlo Matković, ki sta po polovici srečanja oba zbrala deset točk. V nadaljevanju igre se je Olimpijina prednost le še stopnjevala, s čimer so Ljubljanjčani svojim navijačem za Miklaževo darilo dali točno to, kar si zaslužijo videti na vsaki prihodnji tekmi. Rezultat pred zadnjo četrtino je po zadeti trojki Yogija Ferrella v zadnji sekundi tretjega dela kazal 78:57. Zelenobeli so fascinantno strelsko razpoloženost nadaljevali vse do samega zaključka tekme.

Ne le da so Zmaji statistično povsem razbili Nemce, tudi točkovno je uspelo kar sedmim košarkarjem preseči mejo desetih točk. Najbolje se je izkazal Amar Alibegović, ki je na koncu poleg svojim stoodstotnim metom iz igre in 18 točkam dodal skok in ukradeni žogi.

Vsi navijači ste ne le vabljeni, temveč obvezni udeležbe v nedeljo ob 19. uri, ko bo v zmajevem gnezdu nasproti Ljubljanjčanov stal veliki evroligaški Partizan.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...