Išči

Vrag je vzel šalo

Košarkarji Cedevite Olimpije so v štirinajstem kolu evropskega pokala zabeležili nov poraz. V Kaunasu so proti ukrajinskemu predstavniku Prometey izgubili z rezultatom 94:68. Zmaji so si z negativnim rezultatom sedaj bržkone zaprli vrata za končnico Eurocupa.

Zmaji so v srečanje vstopili motivirano in zbrano in proti Prometeju do konca četrtine igrali agresivno obrambo. Z učinkovitim napadom so uspeli na odmor oditi z rezultatom 24:25. Ljubljanjčani so nato popustili in domačinom dopustili, da so se na hitro oddaljili na +9. Nekajkrat se jim je s trojkami uspelo približati na -4, a so Ukrajinci po minutah odmora znali najti odgovor. Po prvi polovici tekme je Prometej vodil z 52:43. Varovanci Jurice Golemca so v drugi del vstopili katastrofalno. Namesto agresivne obrambe so Prometeju dovolili, da se je razigral pri metu za tri, za nameček pa so večkrat izgubili žogo v napadu. Ukrajinci so hitro povedli za 20 točk razlike in vodstva niso več izpustili iz rok.

Cedevita Olimpija z novim porazom nadaljuje z razprodajo ugleda, kar bo zagotovo še dodatno vplivalo na prihod navijačev, vsi pa se lahko naprej samo še sprašujemo, kam točno vodi zgodba letošnje zasedbe Jurice Golemca oz. kakšna bo morda usoda trenerja samega. Vsekakor si z vsem spoštovanjem do kluba vsi želimo zmag in dobrih predstav, kakor smo jih gledali v drugi polovici prejšnje sezone, vse pa bo odvisno od vodstva, ki bo bržkone imelo ogromno dela, če želijo rešiti preostanek sezone v ABA ligi na pozitiven način.

Za lažje prebolevanje vam spodaj prilagamo playlist.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...