Išči

Zmaga nad Triglavom

Košarkarji Cedevite Olimpije so na povratni tekmi četrtfinala pokala Spar vknjižili zanesljivo zmago nad ECE Triglavom. Po triumfu v Kranju z 55:90 so v domači Areni Stožice goste premagali z 91:84 in se tako brez večjih težav uvrstili v polfinale.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Zmaji so v tekmo znova vstopili precej zadržano in brez večje vložene energije. Kranjčani so hitro povedli s 4:12, a so Ljubljanjčani s trojkama kapetana Eda Muriča in Zorana Dragića našli odgovor na niz Kranjčanov, ki pa niso popustili in na konec prve četrtine odšli z vodstvom 23:25. V drugem delu prvega polčasa je moštvo Triglava vztrajalo s svojo motiviranostjo in dobro energijo. Večino druge četrtine so celo vodili, največ z 30:35 in 35:40, a so zmaji znali držati korak z njimi in večkrat uspeli izenačiti. Na odmor so zelenobeli odšli z vodstvom 46:45. V drugem polčasu je kvalitetnejša zasedba Ljubljančanov končno prišla do izraza, saj je v četrti minuti tretje četrtine prvič povedla z več kot desetimi točkami razlike(61:50). Ob upanju domačih navijačev, da se je Olimpija dokončno otresla presenetljivo zagnanih Triglavčanov, je slednje usahnilo kar hitro, saj je kranjsko moštvo do konca tridesetih minut ponovno uspelo priključiti na 69:65. Ljubljanski kolektiv je na začetku zadnjih desetih minut hitro povedel z 78:65 in prednost varno držal do konca tekme. ECE Triglav je proti domačinom bržkone prikazal svojo najboljšo igro v sezoni.

Pri Cedeviti Olimpiji se je po štiridesetih minutah napetega srečanja najbolje izkazal Adam Alibegović, ki je poleg svojih 21 točk dosegel tri skoke in dve asistenci. Zmaje sedaj čaka nastop na zaključnem turnirju Pokala Spar v mariborski dvorani Lukna nato pa nas čaka reprezetančni premor, za katerim pa bodo v akciji že četrtega marca, ko bodo v domači areni Stožice gostili trenutno dvanajsto uvrščeno moštvo ABA lige Igokeo M:Tel.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...