Išči

Zmaga proti Ciboni

Košarkarji Cedevite Olimpije so v srečanju 21. kola ABA lige vknjižili pomembno zmago v boju za prednost domačega terena v končnici. V hramu slovenske košarke je padla hrvaška Cibona z 91:85.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Zmaji so v srečanje vstopili tradicionalno v krču. Pri gostih se je hitro razigral Filip Bundović, ki je imel že po prvih petih minutah na svojem računu osem točk. Cibona je do prve večje prednosti prišla v sedmi minuti, ko so povedli z 12:18, a sta bila Adams in Dragić dovolj razpoložena, da so Zmaji lahko sledili ritmu Zagrebčanov, ki so po prvi četrtini vodili z 22:26. Zmaji so se v naslednjih minutah prebudili in s košem Roka Radovića povedli z 33:31. Zasluge za boljšo igro Ljubljanjčanov je zagotovo boljša in agresivnejša obramba. Varovanci Josipa Sesarja so vselej držali dober odpor in zadrževali motivirane Zmaje, ki se za več kot sedem točk niso uspeli odlepiti. Na odmor sta moštvi odšli z rezultatom 47:41. Tretja četrtina je bila bolj ali manj izenačena. Za vodstvo Olimpije sta skrbela predvsem Zoran Dragić in Alen Omić, medtem ko sta bila v glavni vlogi pri gostih Borna Kapusta in Filip Bundović, ki sta edina do prvega polčasa presegla mejo desetih točk. Cibona je do konca četrtine s consko obrambo in natnčnostjo izza črte uspela nadoknaditi zaostanek in v 28. minuti ponovno povedla z 59:60, a so se po minuti odmora Mira Alilovića zmaji prebudili in rezultat pred zadnjo četrtino popravili na 65:60. Zmaji so v zadnjih desetih minutah zavladali na parketu Hale Tivoli. Prikazali so obraz, kakršen se za kvaliteto moštva iz Ljubljane spodobi in po treh minutah vodili z 73:60. Cibona se je v zadnji minuti srečanja približala na 87:83, a vodstva zelenobeli niso več izpustili iz rok in tako osvojili pomembno zmago v boju za prednost domačega igrišča v končnici regionalne lige.

Za najboljšega igralca tekme je bil izbran Zoran Dragić ki je prikazal izjemno predstavo tako iz strelskega vidika kot ekipnga učinka. V svojo statistiko je poleg doseženih 19 točk vpisal še dve asistenci in sedem skokov.

Ljubljanjski kolektiv je prikazal strelsko zelo dobro predstavo, ki bo še kako pomembna v naslednjem kolu ABA lige, ko se bodo v Beogradu zoperstavili trenutno najbolj vročemu moštvu v jadranski ligi, Partizanu Mozzart Bet.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...