Išči

Zmaga proti Megi

Košarkarji Cedevite Olimpije so v zadnjem kolu rednega dela ABA lige pred svojimi navijači ugnali Mego MIS s 85:70. Zmaji so z današnjo zmago potrdili četrto mesto na razpredelnici in s tem prednost domačega terena v končnici.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Aleš Fevžer

Ljubljanjski košarkarji so v srečanje vstopili z veliko mero energije in želje po zmagi. V prvih desetih minutah je prevladovala agresivna obramba in ekipna igra v napadu. V prvi peterki so igro Olimpije narekovali Omić, Murić in Rebec, ki so dosegli prvih 18 točk. Domačini so igro stopnjevali tudi v nadaljevanju in prvo četrtino dobili z 26:11. Učinkovit strelski pohod so nadaljevali tudi v drugi četrtini, kjer so vodili tudi z 34:18. Nadarjeni košarkarji Mege so se vselej borili in tudi uspeli do konca prvega polčasa znižati zaostanek. Glavna uganka za ljubljanjsko obrambo je bil organizator Ahmaad Rorie, ki je zadel nekaj težkih metov. Na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 43:34. V tretji četrtini so Ljubljanjčanji nadaljevali z dobro predstavo. Mega je sicer nekajkrat zapretila in se približala tudi na sedem točk zaostanka, a so domači košarkarji vedno našli odgovor in se ponovno varno oddaljili. V zadnjih desetih minutah so Zmaji še dodatno stopili na plin in potrdili terensko premoč in slavili zmago.

Pri domačem moštvu je dvomestno število točk uspelo vpisati Jeremiću (12), Rebcu (17), Matkoviću (15) in kapetanu Edu Muriću, ki je poleg 13 doseženih točk dosegel skok in asistenco. Nekaj lepih potez gre tudi na račun povratnika po poškodbi Amarju Alibegoviću, ki je na današnjem obračunu dosegel sedem točk in štiri skoke.

Nadaljuj z branjem