Išči

Zmaga v polfinalu Pokala Spar

Polfinalno tekmo, petnajstega februarja proti Kansai Heliosu so igralci Cedevite Olimpije dočakali po neprepričljivi zmagi, na drugi četrtfinalni tekmi proti Triglavu. Želeli smo, da bodo naši igralci v polfinalu zaigrali bolje in da bomo spremljali dobro tekmo, ki se bo končala s suvereno zmago Cedevite Olimpije.

Tekmo so za Cedevito Olimpijo začeli Omić, Radičević, Blažič, Glas in Ščuka. Kljub temu, da so se igralci Kansai Heliosa v začetku borili dobro, so pobudo prevzeli košarkarji Cedevite Olimpije, ki so po polovici prve četrtine vodili z 9:16. Po te prednosti, so igralci Heliosa zaigrali bolje, tako da so v zadnje dve minuti vstopili s prednostjo točke. Do konca četrtine smo ponovno prišli v vodstvo. Četrtina se je končala z rezultatom 17:21.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Drugih deset minut je začela peterka Shashkov, Blažič, Glas, Dragić in Radović. Začetek je bil v znamenju štirih trojk, ene s strani Cedevite Olimpije (Gregor Glas) in treh s strani Kansai Heliosa (Blomgren, Nemanič, Copot). Zaradi te serije trojk so ponovno povedli Domžalčani, tako da je pri rezultatu 26:24, vzel minuto odmora Zoran Martić. Po timeoutu smo sicer izenačili, kljub temu pa so nato pobudo prevzeli igralci Heliosa, ki so v zadnjih pet minut vstopili s prednostjo petih točk. Na srečo smo se v zadnjih petih minutah prvega polčasa zbrali in zaigrali bolje. Na polčas smo odšli s prednostjo enajstih točk, z rezultatom 51:40.

Drugi polčas so začeli Blažič, Ščuka, Glas, Omić in Radičević. Pričakovali smo sproščeno nadaljevanje, vendar nam to igralci Heliosa niso omogočili. Do sredine tretje četrtine so znižali prednost na le dve točki, tako da je bil pri rezultatu 53:55, Zoran Martić primoran vzeti minuto odmora. Po timeoutu je Luka Ščuka z dvema trojkama iz kota povišal prednost na sedem točk, zaradi česar so Domžalčani vzeli minuto odmora. Do konca četrtine smo skoraj povrnili prednost, ki smo jo imeli na koncu prvega polčasa. Tretja četrtina se je končala z rezultatom 59:68

V zadnjo četrtino smo vstopili s peterko Shashkov, Glas, Dragić, Blažič in Radović. Zadnjo četrtino so ponovno začeli bolj igralci Heliosa, največ pa je k te dobri igri prispeval Bernard, ki je polnil koš Cedevite Olimpije. Tako kot praktično na vsaki tekmi, lahko tudi tokrat povem, da je prišlo do poškodbe. Tokrat jo je ob skoku in narejeni osebni napaki nad Bernardom skupil Ščuka – izgledalo je, da gre za poškodbo zapestja. Kljub razliki v kvaliteti, so Domžalčani držali stik s Cedevito Olimpijo predvsem zaradi srčne igre. Pet minut pred koncem tekme Cedevita Olimpija vodila za pet točk, rezultat je bil 76:81. Druga polovica zadnje četrtine je bila v znamenju Gregorja Glasa, ki je uspešno povišal prednost na enajst točk, kar je trenerja Heliosa prisililo k minuti odmora, dve minuti in pol pred koncem tekme. Do konca tekme nismo videli bistvenih sprememb. Tekma se je končala z zmago Cedevite Olimpije z rezultatom 81:95.

Lahko rečemo, da nam je zmago prinesla šesterica igralcev, ki je igrala več kot 25 minut. To so bili Omić, Dragić, Blažič, Glas, Ščuka in Radičević. Skrbi nas, da sta zelo malo priložnosti za igro dobila Shashkov in Radović. Shashkov sicer pričakovano igra malo, Radović pa je v slabi formi ali pa ni v načrtih trenerja Martića.

Najboljši strelec tekme je bil Gregor Glas (28 točk, 4 skoki, 30 minut), sledil mu je Alen Omić (22 točk, 11 skokov).

Od mladih so ponovno nastopili vsi z izjemo Vračka. Največ je poleg Glasa igral Ščuka (14 točk, 7 skokov, 26 minut), manj sta dobila Radović (3 točke, 10 minut) in Shashkov (2 točki, 7 minut).

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...