Išči

Zmaga Zmajev ob povratku Alena Omića

Deseti februar je prinesel tekmo proti FMP-ju v Stožicah. Najbolj nas je zanimalo, kakšen bo odziv igralcev Cedevite Olimpije po katastrofalni predstavi v Parizu, kjer naši zmaji niso bruhali ognja in tudi niso imeli zob. Včasih taki porazi bolijo in združijo ekipe, včasih pa so taki porazi zadnji žebelj v krsti slabe sezone in gre po njih vse le še navzdol.

Razveselilo nas je dejstvo, da se v Cedevito Olimpijo vrača Alen Omić, izvedeli pa smo, da bo tekmo izpustil DJ Stewart zaradi bolečin v gležnju.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Začetek tekme je trener Zoran Martić zaupal peterki Ščuka, Jones, Blažič, Cobbs in Glas. Začetno otipavanje je prineslo nekaj zgrešenih metov in nepovezane igre, moštvi pa sta rezultatsko ostajali skupaj. Po treh minutah in pol igre smo ob rezultatu 8:6 zaslišali aplavz s tribun, saj se je na stožiški parket vrnil ljubljenec domačega občinstva Alen Omić, ki je kmalu po prihodu v igro zabeležil svojo prvo asistenco po povratku v dres Cedevite Olimpije.Do konca četrtine je pobudo prevzela Cedevita Olimpija. Četrtino smo končali z vodstvom šestih točk, z rezultatom 21:15.

Drugo četrtino so začeli Shashkov, Dragić, Glas, Omić in Cobbs. Prve minute smo odigrali slabše, predvsem smo dvakrat dopustili gostom, da so dali koš ob osebni napaki. Zaradi tega se je prednost po dveh minutah in pol igre znižala na samo točko. Zaradi tega je Zoran Martić vzel minuto odmora. Po timeoutu smo zaigrali bolje in hitro prišli na pet točk prednosti. Do konca polčasa smo videli, kako so FMP-jevega Filipa Čovića pospremili iz dvorane (verjetno zaradi kakšnih opazk, ki jih je namenil sodnikom). Razen tega do konca polčasa nismo videli večjih serij ali preobratov. Rezultat polčasa je bil 42:35.

Drugi polčas je začela peterka Dragić, Cobbs, Blažič, Ščuka in Jones. Tretjo četrtino smo začeli z delnim rezultatom 6:0, kar je povišalo našo prednost na trinajst točk, kar pa je prisililo trenerja FMP-ja, da je že po manj kot minuti igre vzel svojo prvo minuto odmora v drugem polčasu. Krizne minute FMP-ja so se nadaljevale, prvi koš iz igre so zadeli po skoraj štirih minutah igre v drugem polčasu. Ker pa očitno v letošnji sezoni brez poškodb ne gre, smo bili tokrat priča poškodbi Justina Cobbsa, ki si je več kot očitno poškodoval gleženj pet minut pred koncem tretje četrtine. Druga polovica tretje četrtine je potekala v znamenju boljše igre FMP-ja. Prednost Cedevite Olimpije, ki je znašala že šestnajst točk, se je znižala na vsega šest točk, dve minuti pred koncem tretje četrtine. Četrtina se je končala z rezultatom 58:55, ponovno pa se je izkazalo, da prednosti, kot po pravilu ne znamo zadržati.

Zadnjih deset minut so začeli Omić, Radičević, Radović, Glas in Blažič. Četrtino smo ponovno začeli bolje. Prednost smo hitro povišali na sedem točk, kar je kot v prejšnji četrtini prisililo gostujočega trenerja, da je vzel minuto odmora po samo minuti in desetih sekundah igre. Timeout je goste prebudil, zato so tudi hitro prišli na samo dve točki zaostanka. Smo pa šest minut in pol pred koncem tekme na parketu ponovno videli Justina Cobbsa, kar je najverjetneje pomenilo, da poškodba ni hujša. Gostje so za kratek čas na račun razpoloženega Rebca prišli celo v vodstvo, vendar so igralci Cedevite Olimpije kmalu postavili stvari na svoje mesto. Za zadnje tri minute in pol smo si zagotovili prednost sedmih točk. Ta prednost je zadostovala, da smo tekmo mirno pripeljali do konca in zmagali. Končni rezultat je bil 82:74.

Najboljša strelca pri Cedeviti Olimpiji sta bila Zoran Dragić in Jaka Blažič – vsak 15 točk.

Naši mladi so vsi dobili priložnost za igro. Največ jo je dobil Gregor Glas (27 minut, 12 točk), sledil mu je Luka Ščuka (14 minut, 6 točk), drobtinice pa sta dobila tudi Aleksander Shashkov (5 minut) in Rok Radović (5 minut).

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...