Išči

Zmajev polet preko Partizana

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so v desetem kolu v domačih Stožicah dosegli pomembno zmago v bitki za najvišja mesta v ligi ABA. Z izjemno ekipno predstavo so na kolena spravili evroligaški Partizan.

Zmaji so ponovno prikazali eno izmed svojih najboljših predstav. S pogumnim pristopom so se razigrali že v prvi četrtini, kjer so vodili tudi za devet točk, a so Beograjčani hitro našli načrt za priključek in Zmaje ujeli proti koncu prve polovice srečanja. V nadaljevanju je bil ključen vsak met. Ekipi sta si bili zelo velikokrat blizu izenačenja, a so bili Ljubljanjčani tisti, ki vajeti niso izpustili in držali korak pred črnobelimi. V zadnji četrtini je v izjemno napeti končnici Josh Adams z uspešno zadetima dvema prostima metoma poskrbel za bučno veselje domačih navijačev.

Pravo poglavarsko predstavo je prikazal Yogi Ferrell, ki je bil glavni člen ljubljanjske brigade. Svojim 18 točkam je dodal osem asistenc in tri skoke.

Ljubljanjčane naslednja tekma čaka že v sredo, ko jih bo ponovno na domačem parketu v okviru Eurocupa pričakala Brescia. Vsi navijači ponovno vabljeni.

Nadaljuj z branjem

S težavo preko Borca

Tretji februar je zaznamovala nova tekma lige ABA, ki je bila tudi zadnja tekma Karla Matkovića v dresu Cedevite Olimpije. Zavedali smo se, da je...