Išči

Zmaji do zmage proti SC Derbyju

Zmaji so na današnji obračun ponovno stopili pod poveljstvom Andrea Turchetta, ki nadomešča Simoneja Pianigianija, ki je tudi tokrat zdravstveno odsoten.

Obračun je tokrat na mestu organizatorja igre pričel Jaka Klobučar saj je Justin Cobbs zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice, ki jo je staknil na obračunu proti Prometeju in bo zaradi tega odsoten 3-4 tedne. Zmaji so celotno prvo četrtino nadzirali potek igre in ničesar niso prepuščali naključju. Prvo četrtino so ljubljanski košarkarji zaključili v vodstvu s 27:18 prvi strelec pa je bil Karlo Matković s sedmimi točkami.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Druga četrtina ni postregla s presenečanji. Košarkarji Cedevite Olimpije so nadaljevali s suvereno predstavo. Dobra kontrola skoka in hitri napadi je Zmajem omogočalo, da so tekom druge četrtine, ki so jo zaključili v vodstvu, vodili tudi že za 18 točk (51:31). V drugem polčasu je nato, sedaj že tradicionalno, sledil padec v igri. Košarkarji SC Derbyja so slabšo igro Zmajev izkoristili in so tako v tretji minuti tretje četrtine znižali zaostanek na samo tri točke (62:59). Zmaji so nato ponovno razprli krila in četrtino ponovno zaključili v varnejšem vodstvu z 72:63. Košarkarji SC Derbyja so v zadnji četrtini pošteno namučili Ljubljančane, ki so na koncu parket vseeno (končno) zapustili z zmago v žepu.

 

Nadaljuj z branjem

Nov poraz Zmajev v Eurocupu

Blokadovci smo v pričakovanju nove tekme Eurocup-a v Stožicah pozdravili ekipo Hamburga, ki je bila prav tako kot Cedevita Olimpija brez zmage v tem...