Išči

Zmaji (komaj) strli odpor Cibone

22. decembra smo bili v Tivoliju priča zadnji domači tekmi Cedevite Olimpije v 2023. Zadnji nasprotnik Cedevite Olimpije je bila Cibona. Pričakovali smo tretjo zaporedno zmago v ligi ABA, zavedali pa smo se, da je lahko Cibona zelo neugoden nasprotnik, s katerim smo v preteklosti že imeli težave.

Tekmo smo začeli s peterko Blažič, Stewart, Matković, Ščuča in Cobbs. V začetku prve četrtine smo videli nekaj napak in zgrešenih metov obeh ekip. Na sredini prve četrtine je na semaforju pisalo 7:6. Cibona je v prvi četrtini zadevala predvsem iz rakete, igralci Cedevite Olimpije pa so bili vseeno malo bolj raznovrstni in so zadevali tudi za mete za tri točke. Izstopal je spet Karlo Matković, ki je štirim točkam in trem skokom v prvi četrtini dodal še tri blokade. Četrtina se je končala z vodstvom Cedevite Olimpije 19:14.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

V drugo četrtino smo vstopili s peterko Radičević, Stewart, Radović, Glas in Jones. Drugo četrtino so bolje začeli gostje in že po minuti povedli z rezultatom 19:20. Ta manjši nalet gostov je uspešno ustavil Gregor Glas s trojko in atraktivnim zabijanjem, nazaj v vodstvo pa nas je s svojo trojko vrnil Radičević. Pet minut in štirideset sekund pred koncem polčasa je tako na semaforju pisalo 27:24. Vodstvo smo do polčasa povečali predvsem s pomočjo Blažiča, ki je zadel tri trojke, ter dobre igre Karla Matkovića v napadu in obrambi. Na odmor smo odšli s prednostjo šestih točk z rezultatom 42:36.

Drugi polčas so začeli Radović, Matković, Blažič, Cobbs in Stewart. Ta peterka je začela zelo dobro in hitro naredila manjšo serijo, tako da smo povedli za deset točk. Žal smo prednost izgubili z enako hitrostjo, kot smo si jo priigrali. Šest minut pred koncem tretje četrtine smo tako vodili le še za točko pri rezultatu 48:47. Kljub te seriji gostov, so Stewart, Cobbs in Blažič kmalu postavili stvari na svoje mesto. Z dobro igro in delnim izidom 9:0 pripeljali Cedevito Olimpijo do vodstva za trinajst točk (62:49), gostujočega trenerja pa so prisilili, da je štiri minute pred koncem tretje četrtine vzel minuto odmora. Po minuti odmora so gostje zaigrali malo bolje, vsaj z vidika, da se prednost Cedevite Olimpije ni višala. Tretja četrtina se je končala z rezultatom 69:57.

Zadnjih deset minut tekme so začeli Blažič, Jones, Glas, Radovič in Radičević. Blažič je začel zelo kapetansko in na začetku zadnje četrtine dvem zadetim prostim metom dodal še dve trojki. Sedem minut pred koncem tekme smo vodili za deset točk, kar je bila dobra prednost za zaključek tekme. Sledil je manjši padec v igri Cedevite Olimpije. Gostje so uspešno znižali našo prednost na šest točk, tako da smo se kar razveselili televizijskega timeouta, ker smo upali, da bi vsaj s tem prekinili ritem Cibone. Žal se to ni zgodilo, saj je Cibona nadaljevala z dobro igro. Tri minute pred koncem tekme je Cedevita Olimpija vodila le za točko. Napeto končnico je nakazovala izenačena igra v zadnjih dveh minutah igre. Večjo mere zbranosti so pokazali košarkarji Cedevite Olimpije, ki so ob pomoči gledalcev na koncu zmagali z rezultatom 93:91.

Prvi strelec tekme je bil Jaka Blažič (25 točk, met za 3 7/10), izkazal se je tudi Cobbs (20 točk), ter Karlo Matković (10 točk, 9 skokov, 5 blokad). Vsi trije naši mladi so ponovno dobili priložnost za igro. Največ minut je dobil Radović (27 minut, 7 točk), sledil mu je Glas (18 minut, 5 točk), Luka Ščuka, pa je igral najmanj (4 minute)

Pohvaliti moramo tudi navijače, ki so z glasnim navijanjem in petjem spremljali igralce Cedevite Olimpije celo tekmo, poleg tega pa so vsakič preglasili navijače Cibone, ko so ti začeli navijati.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...