Išči

Zmaji letijo v finale državnega prvenstva

Košarkarji Cedevite Olimpije so tudi na drugi tekmi polfinala končnice državnega prvenstva premagali GGD Šenčur z 91:70. Z zmago so se kot prvi uvrstili v finale, kjer sedaj čakajo svojega nasprotnika iz obračuna Krka:Helios Suns.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Zmaji so v tekmo pričakovano znova vstopili s polovično mero energije, kar jim prav preveč ni škodilo, saj so uspešno odbijali napade Gorenjcev. V prvi polovici tekme so Šenčurjani kazali dokaj všečno predstavo, saj so proti bledim Ljubljančanom večino časa uspeli držati zaostanek štirih točk. Proti koncu druge četrtine so domačini na krilih Omića in Jeremića vodstvo povišali na devet točk, a so se košarkarji Šenčurja na krilih Murića in Ožegovića hitro približali in odšli na odmor z zaostankom 49:44. V nadaljevanju so Ljubljanjčani zagospodarili na igrišču in zaprli lahke mete svojim nasprotnikom in v 28 minuti prvič prišli do dvomestne prednosti z 65:53. Od tu naprej je bila tekma odločena, saj so Zmaji svojo prednost le še večali. V 33. minuti so Ljubljančani dvignili na 20 točk in do konca tekme svojo prevlado na igrišču še dodatno okraševali z atraktivnimi potezami in uspešno zadetimi meti.

Najboljši Olimpijin posameznik na današnji tekmi je bil tokrat Marko Jeremić, ki se je izkazal z 22 točkami. Poleg strelskega učinka je v svojo statistiko vpisal še dve asistenci in pet skokov.

Nadaljuj z branjem

Helios korak do presenečenja

Štiriindvajsetega maja smo pričakali prvo tekmo finala v Domžalah. Nasprotnik Cedevite Olimpije je bila ekipa KK Kansai Helios. Vedeli smo, da gre za...