Išči

Zmaji na prvi tekmi boljši od Šenčurjanov

Košarkarji Cedevite Olimpije so na prvi polfinalni tekmi končnice zabeležili zanesljivo zmago. V Športni dvorani Šenčurja so Zmaji domačine premagali z 64:72.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Četa Mira Alilovića je pot do zmage kovala v drugi četrtini, potem ko sta bili moštvi v prvih desetih minutah izenačeni na 16:16. S prepoznavno agresivno igro pod košem in učinkovitimi meti za tri točke so se uspeli hitro odlepiti od domačih košarkarjev, ki so po prvem polčasu zaostajali z 33:42. V tretjo četrtino so Gorenjci vstopili z delnim izidom 9:2 in ogrozili vodstvo Ljubljančanov, ki so ponovno zaspali v obrambi in dopustili Šenčurju, da se je hitro približal. Nevarni niz domačinov sta s trojkama ustavila Yogi Ferrell in Marko Jeremić. Zmaji so v nadaljevanju uspeli večkrat povesti za več kot 13 točk, a so se domačini vselej uspeli nekajkrat pobrati. Štrene je zelenobelim mešal predvsem nekdanji Zmaj in kapetan GGD Šenčurja Dino Murić, ki je do konca tekme dosegel 13 točk in je bil s tem glavni strelec moštva. V zadnjih desetih minutah so Zmaji s pol energije uspeli odbiti vse napade Šenčurja, ki se na manj kot osem točk niso več uspeli približati, Ljubljanjčani pa so medtem pridno izkoriščevali priložnosti in tekmo uspešno pripeljali do konca.

Pri Olimpiji je trem košarkarjem uspelo doseči 12 točk, a se je po valorizaciji(20) sodeč najbolje izkazal Matic Rebec, ki je k svoji statistiki dodal še šest asistenc in sedem skokov.

Nadaljuj z branjem